Η Νάταλι Πόρτμαν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Moby στην αυτοβιογραφία του σχετικά με τη σύντομη σχέση που είχαν.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «When It Fell Apart», ο Moby ισχυρίζεται ότι για ένα σύντομο διάστημα ήταν ζευγάρι με την ηθοποιό όταν εκείνη ήταν 20 και εκείνος 33 ετών.

Περιγράφοντας τη γνωριμία τους, ο διάσημος μουσικός αναφέρει: «Ήμουν ένας καραφλός αλκοολικός και η Νάταλι Πόρτμαν ήταν μια πανέμορφη σταρ του κινηματογράφου. Να όμως που βρισκόταν στο καμαρίνι μου και φλέρταρε μαζί μου. Ήμουν 33 και εκείνη 20, αλλά αυτός ήταν ο δικός της κόσμος». Μέσα στο βιβλίο ο Moby κάνει λόγο για τη σύντομη σχέση τους και για τα συναισθήματά του όταν αυτή έλαβε τέλος: «Για μερικές εβδομάδες προσπάθησα να είμαι το αγόρι της Νάταλι, αλλά δεν λειτούργησε. Σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να της πω ότι ο πανικός που ένιωθα ήταν τεράστιος και με εμπόδιζε να κάνω φυσιολογικές σχέσεις, όμως μια νύχτα με ενημέρωσε από το τηλέφωνο ότι είχε γνωρίσει κάποιον άλλον. Αισθάνθηκα ανακούφιση που δεν θα χρειαζόταν να της πω ποτέ πόσο κατεστραμμένος ήμουν».

Η 37χρονη σήμερα ηθοποιός, οργισμένη για τους ισχυρισμούς του Moby, κατηγορεί τον εκδότη του βιβλίου ότι «δεν έλεγξε σωστά τα γεγονότα» πριν εκδοθεί το βιβλίο, ενώ για την περίοδο της γνωριμίας τους και της «σχέσης» τους έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Μάλιστα η ίδια υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ερωτικά για τον κατά 13 χρόνια μεγαλύτερό της, καλλιτέχνη και πως κράτησε αποστάσεις από εκείνον όταν διαπίστωσε την ανάρμοστη συμπεριφορά του.  

Σε συνέντευξή της στο Harper's Bazaar, η η Πόρτμαν σημειώνει: «Εξεπλάγην όταν έμαθα ότι χαρακτήρισε το πολύ σύντομο διάστημα που τον γνώριζα ως σχέση. Αυτό που θυμάμαι εγώ ήταν ένας πολύ μεγαλύτερός μου άνδρας που φερόταν ανατριχιαστικά, παρά το γεγονός ότι είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο. Ο ίδιος γράφει ότι ήμουν 20 ετών. Αυτό αποκλείεται. Ήμουν έφηβη. Είχα μόλις κλείσει τα 18» και προσθέτει: «το γεγονός ότι χρησιμοποίησε αυτήν την ιστορία για να πουλήσει το βιβλίο του με ενοχλεί πολύ. Δεν συνέβησαν έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν πολλές λάθος πληροφορίες και μυθεύματα. Ήμουν θαυμάστρια της μουσικής του και και μετά την αποφοίτησή μου πήγα σε μια συναυλία του. Όταν γνωριστήκαμε μετά το σόου μου είπε "ας γίνουμε φίλοι". Εκείνη την περίοδο ήμουν απασχολημένη με τα γυρίσματα κάποιας ταινίας και με μια περιοδεία, έτσι βγήκαμε μόνο τρεις-τέσσερις φορές, προτού συνειδητοποιήσω τελικά ότι ήταν ένας μεγαλύτερος άνδρας, ανατριχιαστικός, με ανάρμοστο ενδιαφέρον προς εμένα».