Η γνωστή ηθοποιός εντάχθηκε στους αντιεμβολιαστές, ενώνοντας τη φωνή της με ακτιβιστές, νομοθέτες και τον Ρόμπερτ Κένεντι, γνωστό για τη δράση του ενάντια στα εμβόλια.

Οι δύο τους εμφανίστηκαν σε σειρά αναρτήσεων στο Instagram και ο Κένεντι αποκαλούσε τη Τζέσικα Μπίελ «θαρραλέα».

Η ηθοποιός βρέθηκε σε μια συγκέντρωση που διοργανώθηκε κατά του νομοσχεδίου της Καλιφόρνια, που θα περιόριζε τις ιατρικές απαλλαγές από τα εμβόλια και το οποίο έχει επικριθεί από τους αντιεμβολιεστές και από τον σημερινό κυβερνήτη της Πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

This morning in Sacramento with heroic Democratic Assemblywoman Autumn Burke and Jessica Biel.

A post shared by Robert F. Kennedy Jr. (@robertfkennedyjr) on

Αν και το 2015 υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η Μπιελ και ο σύζυγός της, Τζάστιν Τιμπερλέικ, δεν σχεδίαζαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους («η ηθοποιός θ εωρεί ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές», έλεγε τότε μια πηγή στο In Touch Weekly), η Μπίελ ποτέ μέχρι σήμερα δεν τοποθετήθηκε δημόσια για τα εμβόλια. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το The Daily Beast, ο Κένεντι επιβεβαίωσε ότι η ηθοποιός ήταν «αναστατωμένη γι 'αυτό το θέμα εξαιτίας της ιδιαίτερης σκληρότητάς του».

Η πρωταρχική ανησυχία του ντουέτου (Μπίελ - Κένεντι) για το νομοσχέδιο πηγάζει από τη γραφειοκρατία, εξαιτίας της οποίας πιστεύουν ότι τα παιδιά θα υποχρεωθούν να εμβολιάζονται.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Please say thank you to the courageous @jessicabiel for a busy and productive day at the California State House.

A post shared by Robert F. Kennedy Jr. (@robertfkennedyjr) on

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το νομοσχέδιο, κάτι που νομίζω ότι απασχολεί και την Τζέσικα», λέει ο Κένεντι, «είναι ότι ακόμα και αν ένας γιατρός έχει ισχυρή πεποίθηση ότι ένα παιδί είναι πολύ εύθραυστο για να εμβολιαστεί, δίνει το δικαίωμα να παρακαμφθεί η άποψη του γιατρού και το παιδί να εμβολιαστεί ούτως ή άλλως».

«Ήταν πολύ αποτελεσματική συνήγορος», δήλωσε ο Κένεντι για την Μπίελ. "Ήταν πολύ δυνατή και αναγνωρίσιμη. Εξαιρετικά καλά ενημερωμένη. Ξέρει για τι μιλάει. Έχει φίλους που έχουν άσχημη εμπειρία μετά από εμβόλιο και θα αναγκαστούν να φύγουν από την πολιτεία».