Ο βετεράνος ηθοποιός Μαξ Ράιτ, που στην Ελλάδα γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τη σειρά «Αλφ ο εξωγήινος», έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια ύστερα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ράιτ υποδυόταν τον Γουίλι Τάνερ στη δημοφιλή σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται από την ΕΡΤ2 τον Νοέμβριο του 1987. Ήταν ο πατέρας της οικογένειας που βρήκε στο γκαράζ της έναν εξωγήινο, τον οποίο βάφτισε Αλφ (από το ALF – Alien Life Form). Ο Αλφ πεινούσε συνέχεια (είχε άλλωστε οκτώ στομάχια να γεμίσει), θεωρούσε εξαιρετικό μεζέ τις γάτες, ήταν φασαριόζος, ακατάστατος και πέταγε φαρμακερές ατάκες. Η σειρά έκανε μεγάλη επιτυχία και παιζόταν για τέσσερις σεζόν, φτάνοντας τα 99 επεισόδια.

Ο Μαξ Ράιτ είχε μια καλή τηλεοπτική καριέρα, όχι τόσο με πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά με εμφανίσεις σε γνωστές σειρές όπως το «Taxi», το «Cheers», το «Friends» - έπαιξε τον ιδιοκτήτη του Central Perk στις δύο πρώτες σεζόν – και τη μίνι σειρά «The Stand» από το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στο «All That Jazz», στους «Κόκκινους», στο «Κεντρί ΙΙ» και στο «The Shadow».