Η απόφαση της Κιμ Καρντάσιαν να ονομάσει «Kimono» τη νέα της σειρά εσωρούχων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Η πληθωρική σταρ του τηλεριάλιτι, που έχει 134 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, κατηγορήθηκε για «πολιτισμική οικειοποίηση» ενώ στο Twitter η συζήτηση οργίασε με το hashtag «#KimOhNo» (Κιμ Ω! 'Οχι).

Μέχρι και ο δήμαρχος του Κιότο, της άλλοτε αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, αποφάσισε να γράψει επιστολή στην Αμερικανίδα για να της ζητήσει να μην ονομάσει τη νέα της σειρά εσωρούχων «Kimono», γεγονός που έκανε την Καρντάσιαν να το ξανασκεφτεί και να δηλώσει πριν από λίγα λεπτά στο Twitter ότι θα λανσάρει τη σειρά εσωρούχων της υπό νέα ονομασία.

Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι ακούει όλες τις γνώμες και τις φωνές και εξήγησε ότι έχει τις καλύτερες των προθέσεων

Αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει άλλη ονομασία την οποία θα ανακοινώσει σύντομα

Για την ιστορία, ο δήμαρχος του Κιότο, Νταϊσάκου Καντοκάβα έγραφε στην επιστολή του:

«Σας ζητώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας που αφορά τη χρήση της λέξης 'Κιμονό' για το εμπορικό σας σήμα», αναφέρει η επιστολή που είναι γραμμένη στα αγγλικά. «Το Κιμονό είναι ένα παραδοσιακό φόρεμα, διαμορφωμένο από τον πλούτο της ιστορίας μας και της φύσης μας», τονίζει προσκαλώντας την Καρντάσιαν στο Κιότο για να μυηθεί στην κουλτούρα του κιμονό.

«Ανησυχούμε για τη μετάδοση μιας κακής κατανόησης αυτού που είναι το κιμονό, λόγω της δύναμης της επιρροής της Κιμ Καρντάσιαν», εξήγησε ο Μάι Σακάι, υπεύθυνος για τις παραδοσιακές τέχνες στην πόλη του Κιότο.

Ο όρος κιμονό δηλώνει κατά λέξη «κάτι που φοριέται».

Θυμίζουμε ότι η Καρντάσιαν, είχε επιλέξει το «kimono» κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το όνομά της, Μάλιστα στην αμερικανική εφημερίδα New York Times δήλωνε ότι ουδεμία πρόθεση έχει να παράγει ρούχα που «θα μοιάζουν κατά οιονδήποτε τρόπο με την παραδοσιακή φορεσιά, ούτε να περιάγει το κιμονό σε ανυποληψία».