Τρία φαν κλαμπ του Μάικλ Τζάκσον χρησιμοποίησαν νόμο από το Γαλλικό Δίκαιο που τους επιτρέπει να ασκήσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των δυο νεαρών που κατηγορούν τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά, στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του HBO. 

Συγκεκριμένα τα τρία φαν κλαμπ του «βασιλιά της ποπ» (Michael Jackson Community, MJ Street και On the Line) έχουν μηνύσει τον Τζέιμς Σέιφτσακ και τον Γουέιντ Ρόμπσον ζητώντας συμβολικά το ποσό του ενός ευρώ από τον καθένα.

Ο δικηγόρος των φαν κλαμπ χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ «πραγματικό λιντσάρισμα», όπως αναφέρει ο Independent. Η υπόθεση εκδικάζεται στη Γαλλία, επειδή εκεί υπάρχουν νόμοι για προσβολή νεκρών που την καθιστούν αδίκημα. «Στη Γαλλία δεν μπορείς να σπιλώνεις τη μνήμη των νεκρών», ανέφερε. «Υπάρχει ηθικός και συναισθηματικός πόνος. Και όταν υπάρχει πόνος, υπάρχει και αποζημίωση. Είναι πολύ απλό».

Ο ίδιος δικηγόρος εκπροσώπησε το Michael Jackson Community σε μια υπόθεση κατά του γιατρού του Τζάκσον για το ρόλο του στο θάνατο του «βασιλιά της ποπ». Σημειώνεται ότι οι Ρόμπσον και Σέιφτσακ δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο ούτε έδωσαν εντολή στους δικηγόρους να τους εκπροσωπήσουν.