Συμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Χιου Γκραντ σε βόλτα που έκανε με τη σύζυγό του στους δρόμους της Ρώμης, διαπληκτίστηκε με μια αξιωματούχο της πόλης γιατί νόμισε ότι ήταν παπαράτσι.

Η Λουίζα Μελάρα, επικεφαλής της δημοτικής εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων ΑΜΑ, βιντεοσκοπούσε με το κινητό της έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου να πετά παράνομα τα σκουπίδια του καταστήματος, όταν εκείνη τη στιγμή περνούσαν από το σημείο ο διάσημος ηθοποιός με τη σύζυγό του.

Η Μελάρα χωρίς να έχει αντιληφθεί ποιοι είναι, θέλοντας να τους εμποδίσει να περάσουν μπροστά από την κάμερα, άπλωσε το πόδι της για να τους σταματήσει, γεγονός που έκανε έξαλλη τη σύζυγο του Βρετανού. Πιστεύεται μάλιστα ότι η γυναικεία φωνή που ακούγεται στο βίντεο να βρίζει τη Μελάρα λέγοντας «Ορίστε; Τι κάνεις εκεί; Πολύ ωραία. Ηλίθια σκρ@φα» είναι η δική της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail στο βίντεο ακούγεται ο Χιου Γκραντ εκνευρισμένος να λέει στη Μελάρα: «Μη βάζεις το πόδι σου μπροστά στη γυναίκα μου», πριν βάλει το χέρι του μπροστά στην κάμερα του κινητού. 

Η Λουίζα Μελάρα από την πλευρά της περιγράφοντας το περιστατικό αναφέρει: «Ο Γκραντ, που ήταν εκείνη τη στιγμή πίσω μου, άπλωσε το χέρι και πήρε το κινητό μου. Του το πήρα πίσω και μου είπε ότι είμαι αγενής. Του απάντησα το ίδιο, ενώ ένας συνάδελφός μου του εξηγούσε στα αγγλικά ότι είμαι η επικεφαλής της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων την Ρώμης».