Για την προτίμησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη μάχη του με την κατάθλιψη μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στο περιοδικό Down Town.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που αυτό το καλοκαίρι σκηνοθετεί «Οιδίποδα Τύρρανο» και γυρίζει το σίκουελ της σειράς «Λόγω Τιμής», εξήγησε γιατί επέλεξε να κατέβει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, έστω και σε μη εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της: 
«Δεν ήταν επιλογή μου, δεν είμαι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, επιλογή μου ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επαφή μου με τον ίδιο μέσα στα χρόνια δεν είναι φιλική, είναι όμως τέτοια που μου επιτρέπεται να έχω κάποια στοιχεία για τον χαρακτήρα και την ποιότητα αυτού του ανθρώπου».

Ερωτώμενος αν τον ενδιαφέρει η αποδοχή, απάντησε: «Φυσικά. Αν δεν ήταν βαθιά ριζωμένη μέσα μου η ανάγκη για αποδοχή, δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά και όποιος δεν το παραδέχεται τόσο ευθαρσώς αυτό, δεν λέει όλη την αλήθεια. Αυτό το ένιωσα από παιδί ως αίσθημα και κατάλαβα ότι δεν ήταν όλα τα παιδάκια έτσι. Δεν είχαν όλα την ανάγκη να υπάρξουν μέσα από τα μάτια των άλλων».

Η μάχη με την κατάθλιψη

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε επίσης ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη. «Πέρασα μια περίοδο, το 2007, που περιλάμβανε ήττες, απανωτά κροσέ, μικρούς θανάτους που με έριξαν κάτω. Όλα αυτά είχαν να κάνουν με τον χωρισμό μου, με το Θέατρο Χώρα, με το κόψιμο του “Γιούγκερμαν”, με μια έλλειψη ικανότητας να βρω το κέντρο μου που το έψαχνα. Με την παρότρυνση των φίλων μου, αναζήτησα βοήθεια σε ειδικό και πήρα φαρμακευτική αγωγή. Ήμουν με διαγνωσμένη κατάθλιψη, αλλά σηκώθηκα ξανά και τα πράγματα άρχισαν να φτιάχνουν. Από τα 40 και μετά, αισθάνομαι ότι διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου και πηγαίνω όλο και πιο κοντά σε κάτι που αισθάνομαι ότι είμαι πραγματικά. Αν και στο νεκροκρέβατο κρίνονται τα πάντα. Προς το παρόν, δεν έχω δαίμονες, πέρα από το σύμπλεγμά μου να με αγαπούν και να με θαυμάζουν, παιδικό τραύμα. Συχνά μπορεί να είμαι πολύ μαύρος. Όχι τόσο όμως ώστε να βυθιστώ».