Η εταιρεία παραγωγής του Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει ασκήσει αγωγή 6 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον πρώην υπαλλήλου της, κατηγορώντας την για υπεξαίρεση χρημάτων και συνεχή παρακολούθηση του Netflix ενώ ώρα εργασίας. 

Ο λόγος για την Canal Productions που κατηγορεί επίσης την Τσέις Ρόμπινσον ότι είχε κάνει υπερβολικές σπατάλες σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και χρησιμοποιούσε τα εκατομμύρια μίλια πτήσης που είχε η εταιρεία προς εξαργύρωση για να κάνει προσωπικά ταξίδια αναψυχής.

Σύμφωνα την αγωγή που υποβλήθηκε το Σάββατο στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Ρόμπινσον προσλήφθηκε ως βοηθός του Ντε Νίρο το 2008. Στη συνέχεια προήχθη σε «αντιπρόεδρο παραγωγής και χρηματοδότησης» και το 2019 ο μισθός της ανήλθε σε 300.000 δολάρια μηνιαίως. 

Η Ρόμπινσον αποχώρησε από την εταιρεία τον Απρίλιο, εν μέσω έντονων ανησυχιών για υποτιθέμενη «εταιρική δολιοφθορά», αναφέρεται στη δικογραφία. 

Η εταιρεία αναφέρει ότι η πρώην υπάλληλός της, σπάνια βρισκόταν στο γραφείο και ισχυρίζεται ότι πέρασε «αστρονομικά χρονικά διαστήματα» παρακολουθώντας Netflix κατά τη διάρκεια του εργασιακού της ωραρίου. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας τετραήμερης περιόδου τον Ιανουάριο παρακολούθησε 55 επεισόδια από τα «Φιλαράκια». Σε μία από αυτές τις μέρες, παρήγγειλε το μεσημεριανό της γεύμα από το Caviar San Francisco και για το δείπνο της επισκέφθηκε το Paola's Restaurant, χρεώνοντας και τα δύο γεύματα στην κάρτα της εταιρείας.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Μάρτιο η Ρόμπινσον και πάλι μέσα σε τέσσερις ημέρες, φέρεται να παρακολούθησε εν ώρα εργασίας 20 επεισόδια της σειράς «Arrested Development» και 10 επεισόδια του «Schitt’s Creek».

«Η παρακολούθηση σειρών στο Netflix δεν ήταν καθόλου μέρος της δουλειάς της και ουδεμία σχέση είχε με τα καθήκοντα και τις ευθύνες της Ρόμπινσον, αλλά το έκανε για την προσωπική της ψυχαγωγία και διασκέδαση τις ώρες που πληρωνόταν για να δουλεύει», αναφέρεται στη μήνυση.  

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης ότι η Ρόμπινσον πραγματοποίησε 12.696 δολάρια σε μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις στο εστιατόριο Paola για μια περίοδο δύο ετών, 8.923 δολάρια στα Dean και Deluca και Whole Foods και 32.000 δολάρια για τη μετακίνησή της με οχήματα Uber και ταξί.

Στο e-mail της παραίτησής της τον Απρίλιο, η Ρόμπινσον φέρεται να αντικρούει τις κατηγορίες σχετικά με τις δαπάνες της όπως και άλλα θέματα χαρακτηρίζοντάς τα «γελοία». Αργότερα μάλιστα, συνέταξε μια συστατική επιστολή για τον εαυτό της, την οποία ο Ντε Νίρο αρνήθηκε να υπογράψει.