Με στίχους από το πασίγνωστο τραγούδι του «Ψέματα», αποχαιρετά ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον καλό του φίλο και συνεργάτη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Πριν μερικά λεπτά, ο γνωστός τραγουδοποιός ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία επί σκηνής, με λεζάντα τους στίχους «Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο. Ψέματα, ψέματα, πες μου πως ειναι ψέμα, ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα..», λόγια που περιγράφουν ακριβώς αυτό που νιώθουμε και σκεφτόμαστε όλοι από νωρίς το πρωί που έγινε γνωστή η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Θυμίζουμε ότι οι δυο τραγουδοποιοί με την παράλληλη καλλιτεχνική πορεία από την αρχή της καριέρας του με τα συγκροτήματά τους Φατμέ και Τερμίτες και κατόπιν σόλο, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά επί σκηνής την περασμένη χειμερινή σεζόν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Το φετινό καλοκαίρι συνέχισαν την επιτυχημένη συνεργασία τους με μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Μάλιστα αύριο επρόκειτο να δώσουν μια μεγαλειώδη συναυλία στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Τον τελευταίο καιρό ο Νίκος Πορτοκάλογλου ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πιο κοντά στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα λόγω του καλοκαιρνού μουσικού τους ταξιδιού. Η τελευταία συναυλια που έδωσαν μαζί ήταν στο Βόλο στις 6 Σεπτεμβρίου, λίγα 24ωρα πριν «φύγει» από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.