Συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του καλού φίλου και συνεργάτη του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο δημοφιλής ερμηνευτής μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίον ειδήσεων του ΑΝΤ1 αναφέροντας για τον αξέχαστο τραγουδοποιό που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας προδομένος από την καρδιά του.

«Είναι δύσκολο να μιλάει κάποιος όταν του τυχαίνει μία σκληρή απώλεια σαν κι αυτή! Ο Λαυρέντης έφυγε νωρίς, κάνεις δεν το περίμενε! Η θλίψη είναι μεγάλη. Αυτή η χρόνια ήταν δυσάρεστη, ήταν μια άσχημη χρόνια! Ο Λαυρέντης είναι ένα παιδί που ήρθε πολύ νωρίς στο σπίτι, χτύπησε την πόρτα, άνοιξα και είδα έναν άγνωστο παλικάρι, ο οποίος είχε μια φλόγα στα μάτια του. Ο Λαυρέντης ήταν πολύ ευαίσθητος και πολύ τρυφερός. Ήταν ένας άνθρωπος της κοινωνίας και υπεραγαπούσε το λαϊκό τραγούδι. Είχε καρδιά αγγέλου και ψυχή μωρού παιδιού. Κάνεις δεν θα ξεχάσει τον Λαυρέντη».

 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Γιώργος Νταλάρας αντικατέστησε τη φωτογραφία του προφίλ και του εξωφύλλου του στο facebook, με μαύρο φόντο ως ένδειξη πένθους για το χαμό του φίλου του. 

Σήμερα, λίγες ώρες πριν το τελευταίο «αντίο» στο κοιμητήριο Ζωγράφου, ο ερμηνευτής αποχαιρετά το σπουδαίο τραγουδοποιό με λίγες λέξεις και μια φωτογραφία στο facebook και συγκινεί:

«Λαυρέντη, απ’ τα ανοιχτά παράθυρα ηχούν στις λεωφόρους και στους μικρούς δρόμους τα ωραία σου τραγούδια που σκόρπισες απλόχερα στον κόσμο. Θα τους συντροφεύεις πάντα στις μικρές και τις μεγάλες τους στιγμές. Θα είσαι πάντα εδώ καλέ μου φίλε. Ελενάκι, Μαρία-Κλάρα, μεγάλη η αγάπη. Να είστε περήφανοι και δυνατοί μέσα στον πόνο σας.»