Συγκλονιστική ήταν η εξομολόγηση της Μαρίας Χούκλης για την μάχη που έδωσε εναντίον του καρκίνου. Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία» για την περιπέτεια της υγείας της και έστειλε ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες για την σημασία της πρόληψης.

«Μεγάλο το σοκ, θυμάμαι έκλαιγα επί ώρες. Ρώτησα τη γιατρό μου "αν κάνω όλα όσα λέτε, θα γίνω καλά"; Και μου λέει: "Κατά 99,999% ναι". Και λέω: "πάμε". Η εικόνα που μου περιέγραψε η γιατρός είναι ότι μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με πολύ άγρια θηρία, τα οποία θα σε κατασπαράξουν, αλλά υπάρχει μία πόρτα την οποία θα βρεις και θα βγεις. Φρόντισα να μην κλειστώ στο σπίτι, ποτέ να μη μείνω στο κρεβάτι με το νυχτικό, να μη νιώσω ποτέ άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Με αυτό τον τρόπο πίστευα ότι κοροϊδεύω τον καρκίνο», ανέφερε η Μαρία Χούκλη.

«Εγκαθίσταται μέσα σου ένα φόβος. Έχουν περάσει 17 χρόνια, είναι να κάνω τώρα ένα τσεκ απ και αυτές τις μέρες είμαι πάλι αγχωμένη», είπε η Μαρία Χούκλη αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο καρκίνος έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ίδια τη ζωή ενώ ανέφερε και ποια λέξη την ενοχλεί όταν αναφέρονται στη μεγάλη περιπέτειά της.