Ο Τεό Θεοδωρίδης, που αφού ανέβηκε στις διεθνείς πασαρέλες, συνελήφθη το 2009 για εμπόριο κοκαΐνης και φυλακίστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, θα υποδυθεί τον Ιησού στη ταινία που είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μέσα από το βιβλίο θαυμάτων αγίων, το «Γεροντικό». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Θεοδωρίδης αντικατέστησε τον Αποστόλη Τότσικα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μετά την απόφαση του σκηνοθέτη να μετατρέψει την ταινία από μικρού σε μεγάλου μήκους.

Εκτός από την έγκριση του Αγίου Όρους, ο ίδιος ο Τεό Θεοδωρίδης πήρε τις ευλογίες του πνευματικού του για να πρωταγωνιστήσει στο «Δείπνο του Βοσκού». Ο ηθοποιός υποδύεται τον καλοκάγαθο βοσκό, που ξεκινάει έναν μακρύ δρόμο για να συναντήσει τον Θεό και το καταφέρνει.

Η ταινία θα προβληθεί τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, θα λάβει μέρος σε όλα τα διεθνή φεστιβάλ ενώ θα διανεμηθεί και στην Αμερική.

Ένα... περίεργο περιστατικό από τα γυρίσματα περιγράφει στην Espresso ο σκηνοθέτης, Γιάννης Στραβόλαιμος: «Δεκάδες ατυχίες! Αρρώστησε η μητέρα μου, ύστερα ο πατέρας μου, χαλούσαν τα αυτοκίνητα ξαφνικά. Δεν ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. Οπότε, όταν βρεθήκαμε για γυρίσματα στο Μοναστήρι στο Τρίκορφο Φωκίδας (σ.σ των Παπαροκάδων) περιέγραψα στο γέροντα την κατάσταση και εκείνος ευθύς έβαλε ένα καλογεράκι να προσεύχεται στα γυρίσματα και με τη Χάρη του Θεού για πρώτη φορά έγιναν μια κι έξω»!

Πηγή: Espresso