Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει το μοναδικό ταλέντο να αφήνει το στίγμα του σε κάθε ρόλο που ενσαρκώνει, γεγονός που χρόνια τώρα τον έχει αναδείξει σε ένα από τα «ιερά τέρατα» της 7ης τέχνης.

Ωστόσο υπάρχει ένας και μόνο χαρακτήρας που ο Ντε Νίρο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποδυθεί. Το ρόλο αυτόν αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο ΒΒC για την προώθηση του πολυαναμενόμενου «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε που συμπρωταγωνιστεί με τον Αλ Πατσίνο και τον Τζο Πέσι.

Ο χαρακτήρας αυτός δεν είναι άλλος λοιπόν, από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο ο Ντε Νίρο (σε βαθμό εμμονής) εκφράζει την απέχθειά του όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

«Αυτός είναι ο μόνος άνθρωπος που νομίζω ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να υποδυθώ. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να εξιλεώνει το χαρακτήρα του. Είναι απίστευτο. Τίποτα. Είναι μοναδικός», αναφέρει ο ηθοποιός και εξηγεί «όχι ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά των ηρώων που υποδύεσαι, αλλά προσπαθείς να δεις τα πράγματα από την οπτική του ήρωα. Λένε πως ο καθένας έχει τους λόγους του και πρέπει να τους ανακαλύψεις και να προχωρήσεις αναλόγως».