Ο Μάθιου Μακόναχι εκτός από διάσημος ηθοποιός είναι γνωστός επίσης για την οικολογική του συνείδηση και την αγάπη του για τη φύση.

Γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα σχεδιάζοντας μια ξύλινη καμπίνα η οποία σέβεται και εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Το νέο εγχείρημα του ηθοποιού σε συνεργασία με τα δίδυμα αδέλφια Κρις και Καμ Γκράντι (ιδρυτές της startup Unyoked) ονομάζεται The Reserve και μας έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία.

Η οικολογική καμπίνα του Μακόναχι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό σπίτι, μόνο που εδώ απουσιάζει οτιδήποτε σπαταλά ενέργεια επιβαρύνει το περιβάλλον. Η καμπίνα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και μας προτρέπει να υιοθετήσουμε ένα πιο απλό και φυσικό τρόπο ζωής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η καμπίνα του 50χρονου ηθοποιού δεν διαθέτει wi-fi και για την ψυχαγωγία του επισκέπτη επιλέγει πιο παραδοσιακούς μέσα όπως τα vintage βιβλία και το κασετόφωνο με κασέτες που έχει ετοιμάσει ο ίδιος ο ηθοποιός.

Το The Reserve θα μεταφερθεί σε ακτή της Νοτίου Ουαλίας και από τον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση προς 150 δολ. τη βραδιά. Τα έσοδα θα διατεθούν στη ΜΚΟ Foundation for National Parks & Wildlife για την προστασία της άγριας χλωρίδας και πανίδας στην Αυστραλία.