«Για όσους δεν γνωρίζετε πολλά από μένα, κάποτε ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη. Έκοψα τα ναρκωτικά το 1979 και ορκίστηκα τα ίδια λεφτά που ξόδευα κάθε εβδομάδα σε ναρκωτικά, να τα ξοδεύω σε λουλούδια. Αγοράζω και φροντίζω τα λουλούδια ως δώρο για τον εαυτό μου». Με αυτά τα λόγια, η ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ συνόδευσε τη φωτογραφία ενός μπουκέτου τριαντάφυλλα που ανέβασε στο Twitter.

Η 68χρονη σήμερα ηθοποιός, που γνωρίζουμε από τις ταινίες «Κοίτα ποιος μιλάει», είναι καθαρή 40 χρόνια και φροντίζει να το θυμίζει συνεχώς στον εαυτό της με λουλούδια.

Όπως είχε δηλώσει παλιότερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, η Κίρστι Άλεϊ δοκίμασε για πρώτη φορά κοκαΐνη στα 25 της χρόνια, όταν χώρισε από τον σύζυγό της, Μπομπ Άλεϊ το 1977. Τότε ήταν που γνώρισε και άρχισε να βγαίνει με έναν τύπο με διασυνδέσεις και κακές παρέες. Το 1979 μπήκε στη Σαϊεντολογία και μέσα από ένα δικό τους πρόγραμμα απεξαρτήθηκε από την κοκαΐνη.

Εκείνη την εποχή η Άλεϊ δεν είχε μπει ακόμη στην κινηματογραφική βιομηχανία και εργαζόταν ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Η πρώτη της ταινία ήταν το «Star Trek 2: Η Οργή του Καν» το 1982 ενώ στην τηλεόραση έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά «Cheers» (Το μπαράκι).