Ο Θάνος Μικρούτσικος τα τελευταία χρόνια δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, μια μάχη για την οποία έχει μιλήσει ανοικτά και μέσα από το Reader.gr σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση.

Από την πρώτη στιγμή που ο σπουδαίος μας μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε το πρόβλημα της υγείας του, δεν σταμάτησε να παραδίδει μαθήματα θάρρους με τη στάση και τις δηλώσεις του τόσο πάνω όσο και κάτω από τη σκηνή.

Αυτό ακριβώς έπραξε και σήμερα το απόγευμα (Κυριακή 8 Δεκεμβρίου) ο οποίος ενημέρωσε θαυμαστές και φίλους για την κατάσταση της υγείας του μέσω ανάρτησής του στο Facebook. 

Ο Θάνος Μικρούτσικος αναφέρει ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο καθώς τον ταλαιπωρεί ένας επίμονος πυρετός. Ωστόσο, σήμερα νιώθει πιο δυνατός και για ακόμα μια φορά δείχνει πόσο μεγάλος μαχητής είναι. 

Ακολουθεί το μήνυμα του Θάνου Μικρούτσικου:

«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου. Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ΄ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ΄ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει. Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ».

Η ανάρτηση του δημιουργού έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια, μεταξύ αυτών και αρκετών ερμηνευτών όπως η απάντηση της Τάνιας Τσανακλίδου η οποία αναφέρει «Σ´αγαπω και σε τιμώ.Και πιο πολυ σε θαυμάζω».