Θεατρικό έργο για την τραγική ιστορία της 22χρονης -σήμερα- Μυρτούς η οποία το 2012 έπεσε θύμα άγριας επίθεσης στην Πάρο, ετοιμάζει ο Μάρκος Σεφερλής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας όπου ανακοινώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις ομάδες παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών για την ενίσχυση της Μυρτούς.

Το «παρών» στο δημοτικό συμβούλιο έδωσε και ο Μάρκος Σεφερλής ο οποίος αποκάλυψε την πρόθεσή του για το παιδικό θεατρικό έργο.

Το έργο θα είναι βασισμένο στο παιδικό βιβλίο «Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά» της Εύας Πετροπούλου-Λιανού η οποία έγραψε την ιστορία του κοριτσιού.

Όπως ανέφερε ο Μάρκος Σεφερλής, τα έσοδα από την παιδική παράσταση θα δοθούν στη μητέρα της Μυρτούς προκειμένου να ταξιδέψει στη Ρωσία και να υποβληθεί σε νέα θεραπεία 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένα πολύ όμορφο κορίτσι, με μακριά, ξανθά μαλλιά! Το κορίτσι αυτό, η Μυρτιά ήταν αρχηγός των Νεραϊδο- Αμαζόνων και προστάτιδα του Δάσους των Μυστικών! Μια μέρα χάθηκε από το χωριό της το πετράδι της καλοσύνης. Με θάρρος η μικρή αμαζόνα, χωρίς να το βάλει κάτω ούτε λεπτό, κατάφερε να βρει το πολύτιμο πετράδι και το επέστρεψε στο Βασίλειο των Αμαζόνων! Ένα παραμύθι πολύ διαφορετικό από τ’ άλλα. Γράφτηκε για τη Μυρτώ. Τη Μυρτώ, που τη γνωρίσαμε, όχι γιατί έγραψε καλά στις πανελλήνιες ή γιατί έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά γιατί κακοποιήθηκε σε παραλία της Πάρου και σώθηκε από θαύμα! Σαν ηρωίδα, λοιπόν, όπως στα παραμύθια παλεύει, καθημερινά, για να κατακτήσει τα «δεδομένα» μας.