Για πάνω από 180.000 δολ. (συγκεκριμένα 184.000 δολ.) πωλήθηκαν τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά ηλίου του Τζον Λένον σε online δημοπρασία που έγινε από τον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο.

Ο Άλαν Χέρινγκ, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός για τον Ρίνγκο Σταρ και το έτερο μέλος του συγκροτήματος, τον Τζορτζ Χάρισον, στα τέλη των ετών του '60, είπε ότι ο Λένον του είχε χαρίσει τα γυαλιά, τα οποία είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα της Μερσέντες του Σταρ το καλοκαίρι του 1968.

«Είχα πάρει τον Τζον, τον Ρίνγκο και τον Τζορτζ και τους πήγαινα στο γραφείο με τη Μερσέντες. Όταν ο Τζον βγήκε από το αυτοκίνητο παρατήρησα ότι είχε αφήσει αυτά τα γυαλιά ηλίου στο πίσω κάθισμα και ο ένας φακός και ο ένας βραχίονάς τους ήταν σπασμένοι. Τον ρώτησα αν ήθελε να τα πάω να του τα φτιάξουν. Μου απάντησε να μην ανησυχώ, ότι ήταν μόνο για φιγούρα. Δεν τα έφτιαξα ποτέ. Τα κράτησα έτσι όπως τα είχε αφήσει ο Τζον», καταλήγει ο Χέρινγκ.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας του οίκου δημοπρασιών Sotheby's, «το 1966 ο Τζον Λένον πήρε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, για το ρόλο του στο "How I Won the War" και σύντομα έγιναν συνώνυμα της εικόνας του και του ονόματός του».