Τουλάχιστον 26 άνθρωποι και ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χαθεί στις πυρκαγιές που κατακαίνε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Οι καμένες εκτάσεις ξεπερνούν τα 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενδεικτικό της καταστροφής είναι ότι η ηπειρωτική Ελλάδα έχει έκταση 106.778 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν είδη της χλωρίδας και της πανίδας που έχουν χαθεί για πάντα, ενώ δεκάδες άλλα είδη είναι ακόμη πιο κοντά στην εξαφάνιση. 

Μπροστά σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, διασημότητες από το χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου και του αθλητισμού δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι. Αυστραλοί (και μη) καλλιτέχνες όπως η Νικόλ Κίντμαν, ο Ράσελ Κρόου, ο Έλτον Τζον και άλλοι, δώρισαν σημαντικά ποσά για να βοηθήσουν τον κόσμο, τους πυροσβέστες και την άγρια ζωή της Αυστραλίας, ενώ παράλληλα μέσω των social media ενθάρρυναν πολλούς να συνεισφέρουν όσο μπορούν.

Στο gallery που ακολουθεί δείτε μερικούς από τους σελέμπριτι που αποφάσισαν να φερθούν γενναιόδωρα απέναντι στην απόλυτη καταστροφή που βιώνει η Αυστραλία. Σημειώνουμε ότι τα ποσά που αναφέρονται είναι σε δολάριo των ΗΠΑ.