Έλληνες πολίτες γίνονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τομ Χανκς, έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης.

Εκτός από τον διάσημο ηθοποιό, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν πλέον η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον και οι δυο γιοι τους Τσέστερ και Τρούμαν, σε αναγνώριση της συνεισφοράς τους στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 η οποία κόστιζε τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους.

Η σχετική απόφαση την οποία συνυπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέροντας πως το διάταγμα περιλαμβάνει επίσης την ελληνικής καταγωγής σύζυγό του Ρίτα Γούιλσον και τα δυο τους παιδιά.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τιμητική πολιτογράφηση για τον Τομ Χανκς ο οποίος συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στο σπίτι που έχει αγοράσει η οικογένεια στην Αντίπαρο.

«Η οικογένεια του Τομ Χανκς έδωσε το σινιάλο ανά τον κόσμο για την ανάληψη άμεσης δράσης και βοήθειας προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας», αναφέρει το διάταγμα που υπεγράφη στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο προσέφεραν «εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, τιμητική πολιτογράφηση μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που «έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό χθες, ο δημοφιλής αστέρας του Χόλιγουντ θα γίνει και επίσημα δημότης Αντιπάρου.