Ο Αλ Πατσίνο βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ με αφορμή την υποψηφιότητα του για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο εμβληματικός ηθοποιός μοιράστηκε μια αξέχαστη και κάπως αμήχανη στιγμή που είχε σε παλαιότερη απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Το περιστατικό που αφηγήθηκε ο Πατσίνο συνέβη στην τρίτη υποψηφιότητα του για Όσκαρ για το ρόλο του στον «Νονό ΙΙ». Θυμίζουμε ότι η πρώτη του υποφηφιότητα ήταν το 1973 για τον «Νονό» και η δεύτερη για το «Serpico».

Ο Πατσίνο ξεκίνησε λέγοντας ότι πήγε στη μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων αρκετά φτιαγμένος «δεν ήμουν εντελώς ο εαυτός μου» αναφέρει και συνεχίζει «τα νεύρα μου είχαν ηρεμήσει και καθόμουν απολαμβάνοντας το σόου. Τότε γύρισα στον Τζεφ Μπρίτζες, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος και του είπα "γεια"». Ο Πατσίνο εξηγεί ότι οι δυο τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ ξανά και ότι ο Μπρίτζες ίσως και να μην είχε δει ποτέ καμία του ταινία, έτσι συνέχισε την αφήγησή του περιγράφοντας τον αμήχανο διάλογο που είχαν μεταξύ τους οι δυο ηθοποιοί όταν ο Πατσίνο γύρισε και είπε στον Μπρίτζες: «Δεν νομίζω ότι θα προλάβουν να πουν την κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Έχει περάσει η μια ώρα και δεν έχουν φτάσει σε αυτή την κατηγορία», θυμάται και προσθέτει: «Τότε γύρισε και μου έριξε ένα βλέμμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, έμοιαζε σαν να μου έλεγε "από πού κατέβηκες εσύ; Ποιος είσαι εσύ;". Και μου απάντησε μόνο "είναι τρεις ώρες". Αυτό με ισοπέδωσε. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν τι θα κάνω ακόμα δυο ώρες εκεί».

Δείτε το βίντεο με την περιγραφή του Αλ Πατσίνο: