Λίγες ημέρες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook.

«Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που φεύγει! Ευτυχώς για μένα δεν έφυγε! Σε ολόκληρο αυτό το διάστημα των δεκαπέντε ημερών η έννοια σας για μένα φυλαχτό!», έγραψε ο παρουσιαστής και τραγουδοποιός. 

Η ανάρτηση του του Ανδρέα Μικρούτσικου συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια από τους διαδικτυακούς του φίλους οι οποίοι του εκφράζουν την αγάπη τους και του εύχονται «περαστικά». Γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα τον παρουσιαστή ο οποίος έγραψε στους φίλους του: «Δεν μπορώ σε αυτή τη φάση να απαντώ αλλά τα βλέπω. Πόσο σας ευχαριστώ!».

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος πήρε εξιτήριο από την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκρατείου στις 16 Ιανουαρίου. Λίγες μέρες μετά την απώλεια του αδερφού του, Θάνου Μικρούτσικου, ο αγαπημένος παρουσιαστής είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο με εικόνα υπερτασικής αιχμής, οξέος πνευμονικού οιδήματος και καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής διασωληνωμένος ενώ όταν βελτιώθηκε η κατάστασή του υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία.