Φέτος (όπως και πέρυσι) τα Όσκαρ δεν θα έχουν κεντρικό οικοδεσπότη, και άρα θα απουσιάσει ο μονόλογος στην αρχή της βραδιάς, όπως εκείνος του Ρίκι Τζερβέις στις φετινές Χρυσές Σφαίρες που έγινε viral.

Κάτι που σίγουρα θα ανακουφίσει αρκετούς ηθοποιούς, που δεν εκτιμούν το χιούμορ των κωμικών που κατά κανόνα (αν και έχουν υπάρξει εξαιρέσεις) αναλαμβάνουν την παρουσίαση της βραδιάς. Γιατί μπορεί να τους βλέπουμε να γελάνε με τα αστεία του οικοδεσπότη την ώρα που τους ρίχνει κανονικό θάψιμο, αλλά δεν ξέρουμε πως νιώθουν πραγματικά εκείνη τη στιγμή.

Πάρτε για παράδειγμα τον Τζουντ Λο και όσα άκουσε από τον οικοδεσπότη Κρις Ροκ στην απονομή των Όσκαρ το 2005. Εκείνη τη σεζόν είχε πρωταγωνιστήσει σε δύο εμπορικές αποτυχίες (στις ΗΠΑ, τουλάχιστον), το «Sky Captain: Ο Κόσμος του Αύριο» και το «Άλφι». Και ο Ροκ δεν του χαρίστηκε. «Αν δεν μπορείτε να βρείτε σταρ για τις ταινίες σας, να περιμένετε», έλεγε στον μονόλογό του απευθυνόμενος στους παραγωγούς του Χόλιγουντ. «Αν θέλετε τον Τομ Κρουζ αλλά ο μόνος που μπορείτε να έχετε είναι ο Τζουντ Λο, να περιμένετε! Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Και ποιος είναι ο Τζουντ Λο; Και γιατί είναι σε κάθε ταινία που έχω δει τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Ο τύπος παίζει παντού! Είναι γκέι, είναι στρέιτ, είναι Αμερικανός, είναι Βρετανός... Του χρόνου θα τον πάρουν να παίξει τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!». Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί (από το 3:07 αρχίζει το θάψιμο στον Λο):

Σε μία πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στο Vulture των New York Times, ο Τζουντ Λο αποκάλυψε ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμη εκείνη τη βραδιά και αποκαλύπτει τις σκέψεις του τη στιγμή που άκουγε τον Ροκ να κάνει αστεία εις βάρος του: «Η αλήθεια είναι ότι συγχίστηκα. Σκεφτόμουν “γαμώτο, εμένα βρήκε να κοροϊδέψει έτσι; Γιατί;”. Προφανώς έκτοτε έχω καταλάβει ότι έτσι είναι αυτά τα αστεία... Αν δεν ήμουν εγώ, θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου». Για να προσθέσει λίγο μετά: «Ίσως να ήταν μια φούσκα γύρω μου που έπρεπε να σκάσει. Για να μου θυμίσει ότι δεν είναι όλα χαλαρά και εύκολα στην πορεία, υπάρχουν και ζόρικες στιγμές».