Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είναι ο πιο όμορφος άντρας στον πλανήτη σύμφωνα με τους «Χρυσό αριθμό Φ της ομορφιάς» των αρχαίων Ελλήνων.

Στη σύγκριση που έκαναν μαθηματικοί ερευνητές με άλλους ηθοποιούς το πρόσωπο του Βρετανού έχει τα πιο τέλεια και αρμονικά χαρακτηριστικά σε ποσοστό 92,15%.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Δρ. Τζούλιαν Ντε Σίλβα, φημισμένος πλαστικός χειρουργός προσώπου στην κλινική The Harley Street του Λονδίνου, ο οποίος μαζί με την ομάδα του χρησιμοποιήσαν τη μέθοδο της «χρυσής τομής» ή «ιερής γεωμετρίας» ή «θεϊκής αναλογίας» για να βρουν το ομορφότερο αντρικό πρόσωπο του πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία χαρτογράφησης για τον υπολογισμό των αναλογιών του προσώπου που περιλαμβάνει το σχήμα, τo μέτωπο, το πηγούνι, τα μάτια, το χείλη, τη μύτη ο Ντε Σίλβα δήλωσε τα εξής: «Ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ξεκάθαρα ο νικητής όταν μετρήθηκαν όλα τα στοιχεία του προσώπου για τη φυσική τελειότητα». 

Τη δεκάδα ομορφιάς του Ντε Σίλβα συπληρώνουν οι Μπραντ Πιτ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ίντρις Έλμπα, Χιου Τζάκμαν, Τζορτζ ΚλούνεΪ, Ράιαν Γκόσλινγκ,  Κάνιε Γουέστ, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Χένρι Καβίλ.

Στο παρελθόν, η έρευνα του Ντε Σίλβα είχε αναδείξει το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ ως την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Σύμφωνα με την παραπάνω μέθοδο που ανά τους αιώνες χρησιμοποιείται από αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, κλασικοί ελληνικοί υπολογισμοί είναι αυτοί που ορίζουν την ομορφιά.