Της Κορέας έγινε χθες στην 92η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, με τα «Παράσιτα» του Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν Χο να κερδίζουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και να γράφουν ιστορία καθώς είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που διακρίνεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα highlights της χθεσινής βραδιάς τόσο πάνω στη σκηνή του Dolby Therater όσο και πάνω στο κόκκινο χαλί ήταν πολλά. Από τα πους απς του Τομ Χανκς πριν την είσοδό του στο χώρο της απονομής έως τον συγκλονιστικό -για ακόμα μια φορά- και φορτισμένο συναισθηματικά λόγο του Χοακίν Φίνιξ όταν παρέλαβε το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Το USA Today ωστόσο ξεχώρισε τέσσερις μόλις στιγμές από τη χθεσινή βραδιά και τις παρουσιάζει στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω. Συγκεκριμένα αυτές είναι:

  • Το… «καρφάκι» του Κρις Ροκ για την απουσία Αφροαμερικανών από τις υποψηφιότητες των βραβείων
  • Η εμφάνιση-έκπληξη του Eminem στη σκηνή των βραβείων, ο οποίος τραγούδησε το «Lose Yourself», το πρώτο χιπ χοπ κομμάτι που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού πίσω στο 2003, κάνοντας ολόκληρο το Dolby Theater (ή σχεδόν όλο, εκτός από τον Μάρτιν Σκορσέζε) να σηκωθεί όρθιο και να χορεύει
  • Το πρώτο Όσκαρ του Μπραντ Πιτ
  • Και φυσικά η ιστορική νίκη της ταινίας τα «Παράσιτα»

Ας τις θυμηθούμε: