Εκτός από θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, με μια καριέρα που απλωνόταν σε πέντε δεκαετίες, ο Κερκ Ντάγκλας υπήρξε και γνωστός φιλάνθρωπος. Γι' αυτό και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 61 εκατ. δολαρίων πήγε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σύμφωνα με τη Mirror, ο Κερκ Ντάγκλας πρόσφερε μια μια τεράστια δωρεά 50 εκατ. δολαρίων στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ντάγκλας για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Ανάμεσα στους ωφελούμενους είναι το Πανεπιστήμιο St Lawrence, όπου καθιερώνεται υποτροφία για φοιτητές μειονοτήτων, η συναγωγή Westwood's Sinai Temple στο Λος Άντζελες που στεγάζει το Παιδικό Κέντρο Κερκ & Άννα Ντάγκλας, το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, καθώς και το Culver City's Kirk Douglas Theatre, ένας πλήρως ανακαινισμένος κινηματογράφος στο Κάλβερ Σίτι που διαμορφώθηκε σε χώρο για συναυλίες και παραστάσεις.

Τα υπόλοιπα 11 εκατ. της περιουσίας του είναι άγνωστο πού θα διατεθούν – πιθανότατα στη δεύτερη σύζυγό του, Αν, και σίγουρα όχι στον γιο του Μάικλ, ο οποίος έχει περίπου... πενταπλάσια περιουσία. Το ύψος της υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια, επομένως o 75χρονος ηθοποιός, που είχε ανακοινώσει τον θάνατο του πατέρα του στις 5 Φεβρουαρίου, μόνο για την... κληρονομιά δεν στεναχωριέται.