Στις 18 Σεπτεμβρίου 1946 η Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντίθ Πιάφ βρέθηκε στην Αθήνα όπου έδωσε μια μεγαλειώδη, sold out συναυλία στο θέατρο Κοτοπούλη. Εκείνη η βραδιά έμελλε να σταθεί μοιραία στη ζωή καθώς μέσα στο πλήθος που την παρακολουθούσε ξεχώρισε έναν κομψό και εξαιρετικά γοητευτικό νεαρό ηθοποιό τον οποίο ερωτεύτηκε παράφορα με την πρώτη ματιά. Τον Δημήτρη Χορν.

Ο 25χρονος τότε Τάκης Χορν κατάφερε να κλέψει την καρδιά της 31χρονης Πιαφ χωρίς καν να της μιλήσει ιδιαίτερα και να γνωριστούν καλύτερα. Επιστρέφοντας στο Παρίσι το «σπουργιτάκι» εξακολουθούσε να βασανίζεται από τον έρωτα της για τον Χορν αφού δεν μπορούσε να τον βγάλει από το μυαλό της. Αποφάσισε λοιπόν να τον διεκδικήσει και ξεκίνησε να του στέλνει ερωτικές επιστολές γεμάτες πάθος.

Μια από αυτές γράφτηκε τον ίδιο μήνα που τον γνώρισε, τον Σεπτέμβριο του 1946 και μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας και δημοπρατήθηκε το 2008 σε ξενοδοχείο της Αθήνας όπου πωλήθηκε για 1.500 ευρώ.

Στην τετρασέλιδη επιστολή της, στις 20 Σεπτεμβρίου 1946 η Εντίθ Πιάφ εξομολογείται τον έρωτα της στον Τάκη Χορν και μεταξύ άλλων γράφει:

«Σ’ αγαπώ όπως δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά! Μπορεί να έρθεις στο Παρίσι με την Ειρήνη, αλλά μάλλον δεν το βλέπω, έτσι θα έρθω εγώ κοντά σου το Νοέμβριο, κανείς στον κόσμο δεν θα με εμποδίσει να έρθω στην Αθήνα, όμως αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς δισταγμό είναι να έρθεις στην Αμερική το Δεκέμβριο, έτσι θα ξανασμίξουμε εκεί και από κει ελπίζω να σε φέρω στο Παρίσι, που όταν το γνωρίσεις θα το αγαπήσεις όσο κι εγώ, Αν πας στο Λονδίνο μετά την Αμερική θα πάω κι εγώ, θα ‘θελα να ζω πολύ κοντά σου, νομίζω πως θα μπορούσα να σε κάνω ευτυχισμένο και πιστεύω επίσης πως σε καταλαβαίνω πολύ καλά. Ξέρω πως είμαι ικανή να τα παρατήσω όλα για σένα».

«Θα σε περιμένω όσο καιρό θα χρειαστεί. Δεν έχω αγαπήσει άλλον άνθρωπο όσο εσένα. Επιστρέφοντας από το ταξίδι μου στην Αθήνα έλαμπα, και αυτή η λάμψη οφείλεται σε εσένα, έρωτά μου... Μην αφήσεις την καρδιά μου να πεθάνει! Σε περίπου πενήντα μέρες θα επιστρέψω στην Αθήνα, την οποία αγαπώ πλέον όσο και το Παρίσι».

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ηθοποιός απάντησε στην επιστολή της ερμηνεύτριας, το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, εκείνη επικοινωνεί ξανά μαζί του με το εξής τηλεγράφημα:

«Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μην βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση». Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνη την περίοδο και η Πιάφ διατηρούσε κάποιο άλλο δεσμό, αλλά όπως είχε αναφέρει ήταν ικανή να τα παρατήσει όλα για τον Χορν. 

Ο έρωτάς της Πιάφ για τον ηθοποιό έμεινε τελικά ανεκπλήρωτος καθώς εκείνος ήταν παντρεμένος με την Ρίτα Φιλίππου. Ωστόσο λίγα χρόνια αργότερα ο ίδιος θα ζούσε έναν θυελλώδη έρωτα με την Έλλη Λαμπέτη. 

Ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου 1921.