Ο Τζέραρντ Μπάτλερ τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, αλλά και ως ένας από τους λαμπαδηδρόμους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία «300» σήμερα Παρασκευή έτρεξε από τον Μυστρά έως την Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ανάβοντας τον βωμό δίπλα στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Περιτριγυρισμένος από πλήθος κόσμου και δημοσιογράφους, στα βίντεο που κυκλοφόρησαν ο χολιγουντιανός σταρ ακούγεται να φωνάζει την περιβόητη ατάκα της ταινίας «This is Sparta» κάνοντας το πλήθος να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο η κοσμοσυρροή αυτή, εν μέσω των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, οδήγησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να διακόψει τη λαμπαδηδρομία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στην ανακοίνωσή της στο Facebook αναφέρεται:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλειμμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

 
Φωτογραφίες: NDP