Η σταρ του Game of Thrones, Εμίλια Κλαρκ, παροτρύνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να προσφέρουν χρήματα στο φιλανθρωπικό οργανισμό SameYou για ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάποιο άλλο εγκεφαλικό τραύμα, με στόχο ελευθερωθούν κρεβάτια νοσοκομείων που πλέον είναι απαραίτητα για ανθρώπους που νοσούν με κορονοϊό και να δοθεί βοήθεια σε όσους αναρρώνουν στο σπίτι.

Το έπαθλο θα είναι 12 άτομα που θα προσφέρουν χρήματα, να απολαύσουν ένα διαδικτυακό δείπνο με την Καλίσι. «Θα μαγειρέψουμε και θα φάμε μαζί. Θα συζητήσουμε πολλά πράγματα, όπως για την απομόνωση, τον φόβο, τα αστεία βίντεο. Και να ξέρετε ότι στην πραγματικότητα δεν ξέρω να μαγειρεύω. Οπότε θα έχει πλάκα», λέει η ηθοποιός στο βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dearest ones, from my isolation booth I write to you with a plea for help! Due to the current frightening and ever changing coronavirus emergency please would you help me raise £250,000, by donating through the link in my Bio, to provide stroke and brain injury patients with essential support!! This fund will also help in freeing up the hospital beds needed to deal with the pandemic, to care for those who also need a space to heal. 100% of your generosity will fund virtual rehab clinic support in the coming weeks... a very big task and a very big ask but you are all very big hearted souls so I know you’ll want to help me help them! ❤️🏆❤️ @sameyouorg #togethertogethertogether

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ emilia_clarke στις

Η Εμίλια Κλαρκ ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 250.000 λιρών για το SameYou, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το Spaulding Rehabilitation Hospital στην Μασαχουσέτη και με το University College London Hospital.

«Δημιουργούμε μια κλινική ανάρρωσης οπότε οι επιζώντες από εγκεφαλικές νόσους και παθήσεις έχουν κάπου να πάνε, κάπου να νιώθουν ασφαλείς και κάπου που να μην νιώθουν τόσο μόνοι και απομονωμένοι, το οποίο θεωρώ ότι είναι κάτι καλό. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απελευθερώσουμε όσα περισσότερα κρεβάτια γίνεται», ανέφερε η ηθοποιός.

Το SameYou βοηθά ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα εγκεφαλικά τραύματα. Η ίδια ίδρυσε το SameYou όταν τον πρώτο καιρό του Game of Thrones ανακάλυψε ότι είχε δυο ανευρύσματα στο εγκέφαλο.