Αυτό ισχυρίζεται η ίδια η Γουίλοου Σμιθ σε πρόσφατο επεισόδιο του Red Table Talk αφιερωμένο στις εξαρτήσεις και τους εθισμούς. Μιλώντας με τη μητέρα της, Τζέιντα Πίνκετ-Σμιθ και τη γιαγιά της, Άντριαν Μπάνφιλντ-Νόρις, η Γουίλοου αποκάλυψε ότι αποφάσισε να κόψει το «χόρτο» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Παραδέχεται μάλιστα πως έκανε υπερβολική χρήση μαριχουάνας και ότι όσο βρίσκεται σε καραντίνα δεν έχει καπνίσει καθόλου.

«Όταν σταμάτησα να καπνίζω ήταν σαν να άνοιξα επιτέλους τα μάτια μου» λέει η Γουίλοου και συνεχίζει εξηγώντας ότι ανθρώπους που τους θεωρούσε φίλους, έχουν εξαφανιστεί πλέον από τη ζωή της. Η Γουίλοου αναφέρει επίσης ότι έχει βρει άλλους τρόπους να διοχετεύει την ενέργειά της, όπως τη γυμναστική.

«Από τότε που σταμάτησα να καπνίζω μαριχουάνα, ξεκίνησα να κάνω yoga και τα πάω καλά, βάζω όλη μου την ενέργεια σε αυτό. Συνειδητοποίησα τι έχανα τόσο καιρό». Η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός αναφέρει επίσης ότι πλέον νιώθει λιγότερο νευρική και αγχωμένη και περισσότερο παραγωγική παρά την πλήξη της καραντίνας.

Παράλληλα, η κόρη του Γουίλ Σμιθ συμβουλεύει όσους κάνουν χρήση μαριχουάνας να αναρωτηθούν γιατί ποιο λόγο το κάνουν πριν ανάψουν το τσιγάρο, ώστε να αποφασίσουν αν αξίζει τον κόπο ή όχι.

Η γιαγιά της Γουίλου η οποία πριν 30 χρόνια ήταν εθισμένη στην ηρωίνη και παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική δόση, εξέφρασε τη χαρά της που η εγγονή της αποφάσισε να σταματήσει αυτή την βλαβερή συνήθεια, ενώ η μητέρα της δήλωσε πολύ περήφανη για εκείνη.