Χθες Μεγάλη Τρίτη, οι ΗΠΑ κατέγραψαν ένα νέο θλιβερό ρεκόρ, με πάνω από 2.200 θανάτους από κορονοϊό μέσα σε 24 ώρες. Μέχρι στιγμής, μόνο στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει χτυπηθεί ανελέητα από τον ιό περισσότερο από κάθε άλλη πολιτεία στις ΗΠΑ, οι νεκροί ξεπερνούν τους 10.000.

Ο Νεοϋρκέζος Ρόμπερτ Ντε Νίρο μέσω ενός βίντεο που τράβηξε στο σπίτι του, θέλησε να στείλει το δικό του εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Νέας Υόρκης που με αυτοθυσία μάχεται στην πρώτη γραμμή εναντίον του κορονοϊού παλεύοντας να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

«Είμαι Νεοϋρκέζος όπως εσείς. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι όλοι εσείς είστε ήρωες», ξεκινά να λέει στο συγκινητικό του μήνυμα και συνεχίζει «είμαι γεμάτος εκτίμηση και σεβασμό για τη δουλειά που κάνετε. Είστε πραγματικά οι ήρωές μου. Είστε ήρωες για όλους εμάς. Χωρίς να σκέφτεστε τους εαυτούς σας, ρίχνεστε ηρωικά στην πρώτη γραμμή, σώζοντας ζωές, σώζοντας την πόλη και σώζοντας την κοινωνία. Ο Θεός μαζί σας, σας παρακαλώ να μείνετε ασφαλείς και από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ», καταλήγει ο διάσημος ηθοποιός.