1

7 διάσημοι μουσικοί που έγιναν σεφ (vids)

7 διάσημοι μουσικοί που έγιναν σεφ (vids)

Εδώ και χρόνια λένε ότι οι σεφ είναι οι καινούργιοι ποπ σταρ. Ευκαιρία για τους μουσικούς λοιπόν να αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν κι εκείνοι ως σεφ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που περνάνε πλέον περισσότερο χρόνο στις κουζίνες παρά στα στούντιο, κυκλοφορώντας βιβλία με συνταγές ή παρουσιάζοντας εκπομπές μαγειρικής. Ας δούμε 7 από αυτούς που μας θυμίζει το Billboard.

Kelis

Kelis

Η τραγουδίστρια που στο τελευταίο άλμπουμ της, «Food», είχε τραγούδια με τίτλους όπως «Friday Fish Fry», «Jerk Ribs» και «Biscuits n' Gravy» εκπαιδεύτηκε ως saucier στη περίφημη σχολή μαγειρικής του Παρισιού Le Cordon Bleu στο κενό ανάμεσα στα άλμπουμ «Kelis Was Here» (2006) και «Flesh Tone» (2010). Κυκλοφόρησε δική της σειρά σαλτσών (Feast) το 2013 και την επόμενη χρονιά απέκτησε δική της εκπομπή στο Cooking Channel (Saucy and Sweey). Έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο «My Life on a Plate» και παρουσιάζει τη σειρά του Netflix «Μαγειρέματα με κάνναβη» (Cooked with Cannabis).

Snoop Dogg

Snoop Dogg

Αν και έχει δική του σειρά τροφίμων με κάνναβη, ο σταρ του χιπ χοπ δεν έχει βάλει ούτε μία σχετική συνταγή στο βιβλίο του «From Crook to Cook: Platinum Recipes from Tha Boss Dogg's Kitchen». Αντίθετα, εστιάζει σε comfort foods όπως σπαγκέτι με κεφτέδες και τηγανητό κοτόπουλο. Πολλές από τις γνώσεις του τις πήρε από τη διάσημη τηλεοπτική μαγείρισσα Μάρθα Στιούαρτ, με την οποία είναι φίλοι και συμπαρουσιαστές για τρεις σεζόν της εκπομπής «Potluck Dinner Party»

Άλεξ Τζέιμς

Άλεξ Τζέιμς

Ενώ ο Ντέιμον Άλμπαρν χρησιμοποίησε το χρόνο μακριά από τους Blur για να ασχοληθεί με ένα σωρό άλλα μουσικά πρότζεκτ, ο μπασίστας του γκρουπ αποφάσισε να εξερευνήσει την αγάπη του για τα τυριά. Έχει μάλιστα το δικό του τυροκομείο στο Όξφορντσαϊρ όπου παράγει γκουρμέ τυριά όπως το Blue Monday (από το τραγούδι των New Order, φυσικά). Το 2012 ξεκίνησε μαζί με τον Τζέιμι Όλιβερ το μουσικό/γαστρονομικό φεστιβάλ The Big Feastival, που διοργανώνεται σταθερά κάθε χρόνο, και το 2014 συνεργάστηκε με τον Αυστραλό σεφ Ματ Στόουν για την εκπομπή του Food Network «Recipes That Rock».

Τρίσα Γίαργουντ

Τρίσα Γίαργουντ

Η σταρ της κάντρι έχει γράψει πολλά βιβλία μαγειρικής μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της. Μιλάμε για πολύ βαριά πιάτα, σε σημείο που ο Ιατρικός Σύλλογος καταδίκασε το βιβλίο της του 2010 «Home Cooking with Trisha Yearwood» ως επικίνδυνο για την υγεία. Εκείνη πάντως δεν πτοείται και συνεχίζει να προωθεί την κουζίνα της με την εκπομπή του Food Network «Η Κουζίνα του Νότου με την Τρίσα» που έχει φτάσει αισίως τις 12 σεζόν.

Πάτι ΛαΜπέλ

Πάτι ΛαΜπέλ

Η θρυλική τραγουδίστρια, με πάνω από μισό αιώνα καριέρας, έγραψε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής, «Recipes to Sing About»,  στα τέλη της δεκαετίας του '90. Από τότε έχει κυκλοφορήσει άλλα τέσσερα, έχει παρουσιάσει δική της εκπομπή στο Cooking Channel και έχει κυκλοφορήσει δική της σειρά τροφίμων που πωλούνται αποκλειστικά στα Walmart (μεγάλο σουξέ, η τάρτα γλυκοπατάτας).

Γκλόρια Εστέφαν

Γκλόρια Εστέφαν

Η τραγουδίστρια και ο σύζυγός της Εμίλιο έχουν ανοίξει πολλά κουβανικά εστιατόρια στο Μαϊάμι, ανάμεσά τους η αλυσίδα Estefan Kitchen και το βραβευμένο Larios on the Beach. Το 2008 κυκλοφόρησαν το βιβλίο «Estefan's Kitchen» με κουβανικές σπεσιαλιτέ. Άλλωστε υπάρχει παράδοση στην οικογένεια. Ο προπάππους της Γκλόρια, Πανταλεόν, υπήρξε επικεφαλής σεφ δύο Κουβανών προέδρων.

Coolio

Coolio

«Αφήστε τα αυγά να κάνουν μπάνιο για 15 λεπτά στο ζεστό νερό σαν μια σέξι Σουηδέζα γκόμενα σε μια φυσική ιαματική πηγή». Κάπως έτσι προτείνει τις συνταγές του ο ράπερ του «Gangsta's Paradise» στο βιβλίο του «5 Star Meals at a 1 Star Price». Ενώ στο κανάλι του στο YouTube, Cooking with Coolio, εξηγεί πώς έχει εφεύρει υβριδικές κουζίνες όπως η Blottish (Black Scottish), η Blitalian (Black Italian) ή η Blasian (το μαντέψατε, Black Asian).