Άλλες τέσσερις γυναίκες, κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν τις καταγγελίες τους εναντίον του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Ανάμεσά τους, μια 43χρονη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό το 1994 όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Την Πέμπτη προέκυψαν νέες κατηγορίες εναντίον του, καθώς τέσσερις γυναίκες ισχυρίζονται ανωνύμως ότι τις βίασε σε νεαρή ηλικία. Σύμφωνα με τις αγωγές, οι σεξουαλικές επιθέσεις σημειώθηκαν από το 1984 έως το 2013, μερικές μετά από συναντήσεις με τον Γουάινστιν στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και της Βενετίας. Στις καταθέσεις τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν, οι τέσσερις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο πρώην παραγωγός χρησιμοποίησε την εξουσία του, προκειμένου να τους επιβληθεί.

Στις νέες καταγγελίες εμπλέκονται και ο αδερφός του, Ρόμπερτ Γουάινστιν, αλλά και οι εταιρείες Miramax και Disney, που το 1993 αγόρασε τη Miramax, καθώς φέρονται πως γνώριζαν, όπως κατατέθηκε, τη δράση του παραγωγού, αλλά δεν μίλησαν.

Η γυναίκα που σήμερα 43 ετών κατοικεί στο Τενεσί. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν τη δελέασε με μία επαγγελματική συνάντηση στη Νέα Υόρκη, το 1994. Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, την πήγε σε ξενοδοχείο και της είπε ότι αν επιθυμούσε να γίνει ηθοποιός, θα έπρεπε να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ την «φυλάκισε, την κακοποίησε σεξουαλικά, τη χτύπησε και τη βίασε». Στη συνέχεια την απείλησε λέγοντας ότι αν τολμούσε να πει πουθενά τι έγινε, όχι μόνο θα φρόντιζε να μην ξεκινήσει καν η καριέρα της στον κινηματογράφο αλλά θα έβλαπτε την ίδια και την οικογένειά της. 

Θυμίζουμε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εκτίει επί του παρόντος ποινή φυλάκισης 23 ετών για βιασμό.