Η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε μέσω βιντεοκλήσης σε μαθητές του Immaculate Heart High, στο σχολείο όπου φοιτούσε και η ίδια στο Λος Άντζελες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, το ρατσισμό και την έκρηξη βίας.

«Το μόνο λάθος πράγμα που μπορείς να πεις, είναι να μην πεις τίποτα. H ζωή του George Floyd είχε αξία, όπως και η ζωή της Breonna Taylor, του Philando Castile, του Tamir Rice, και πολλών ακόμη ονομάτων, είτε έγιναν γνωστά είτε όχι. Όλοι είδαμε από την περασμένη εβδομάδα όσα συμβαίνουν γύρω μας και είναι πραγματικά λυπηρό. Το μόνο πράγμα που θέλω να πω είναι συγγνώμη που πρέπει να μεγαλώσετε σε έναν κόσμο, που αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν ακόμα» 

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε δύο δικές της εμπειρίες και αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, θυμήθηκε τη συμβουλή μιας καθηγήτριας της, που της είχε πει να βάζει πάντα τις ανάγκες των άλλων πάνω από τους δικούς της φόβους, κάτι το οποίο σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η ίδια ανέτρεξε και στις ταραχές που είχε βιώσει η ίδια ως παιδί, οι οποίες είχαν ξεσπάσει το 1991 όταν ένας μαύρος άνδρας, o Rodney King έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.