Η Μάιλι Σάιρους έχει καταφέρει να μείνει νηφάλια εδώ και έξι μήνες, μετά από επέμβαση στις φωνητικές χορδές στα τέλη του 2019.

Την αποκάλυψη έκανε η ίδια στο περιοδικό Variety εξηγώντας ότι η απόφασή της στηρίχθηκε και στο ιστορικό της οικογένειάς της με τα ναρκωτικά.

«Είμαι καθαρή τους τελευταίους έξι μήνες. Στην αρχή απείχα από το αλκοόλ λόγω της εγχείρησης. Τελευταία σκεφτόμουν πολύ τη μητέρα μου η οποία είναι υιοθετημένη και έχω κληρονομήσει μερικά από τα συναισθήματα που είχε. Όπως της εγκατάλειψης. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορείς να είσαι αποδεκτός από το περιβάλλον σου και πολύτιμος, παρά την υιοθεσία», ομολόγησε η Σάιρους.

«Οι γονείς του πατέρα μου χώρισαν όταν ήταν 3 ετών, οπότε ο μπαμπάς μου μεγάλωσε μόνος του», είπε και συνέχισε: «Έψαξα πολύ το παρελθόν της οικογένειας μου.Έχω ένα πολύ βαρύ οικογενειακό ιστορικό, το οποίο είχε πολλές προκλήσεις εθισμού και ψυχικής υγείας. Όσο το έψαχνα τόσο αναρωτιόμουν "γιατί είμαι έτσι;". Κατανοώντας το παρελθόν, καταλαβαίνουμε το παρόν και το μέλλον πολύ πιο καθαρά. Νομίζω ότι η  διαδικασία είναι λυτρωτική».

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως η αποτοξίνωση την βοήθησε να βελτιώσει την «τέχνη της», και ότι το να απομακρυνθεί από την παρέα της και να πάψει να διασκεδάζει μαζί τους δεν ήταν κάτι εύκολο.

«Κινδυνεύεις να σου κολλήσουν την ταμπέλα της ξενέρωτης. Και μπορείς να μου προσάψεις πολλά πράγματα, αλλά αγάπη μου, είμαι χαβαλές. Αυτό που μου δίνει χαρά είναι ότι σηκώνομαι από το κρεβάτι και νιώθω 100% έτοιμη κάθε φορά. Δεν θέλω να ξυπνάω και να είμαι μίζερη και γκρινιάρα. Θέλω να ξυπνάω πάντα έτοιμη για ζωή».