Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο Τομ Χανκς μίλησε για την εμπειρία του με τον κορονοϊό. Θυμίζουμε ότι ο Χολιγουντιανός σταρ όσο και η σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον κόλλησαν τον ιό τον Μάρτιο ενώ βρισκόντουσαν στην Αυστραλία για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Χανκς. Ήταν μάλιστα οι πρώτοι διάσημοι που δήλωσαν ανοιχτά ότι κόλλησαν κορονοϊό και μάλιστα νοσηλεύτηκαν για τρεις ημέρες.

«Είμαστε καλά, το δύσκολο ήταν κυρίως δύο εβδομάδες που είχαμε πολύ διαφορετικές αντιδράσεις και ήταν πολύ περίεργο. Η γυναίκα μου δεν είχε γεύση, ούτε μύριζε, αντιμετώπισε σοβαρή ναυτία και είχε πολύ υψηλότερο πυρετό από εμένα. Εγώ είχα φοβερούς πόνους στο σώμα, ήμουν διαρκώς εξαντλημένος και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε, περισσότερο από 12 λεπτά. Αυτό βέβαια είναι και μέρος της φυσικής μου κατάστασης ούτως ή άλλως», εξήγησε ο διάσημος ηθοποιός. 

Όσο για το αν φοβήθηκε, ανέφερε: «Όταν ήμασταν στο νοσοκομείο, είπα "Είμαι 63, έχω διαβήτη τύπου 2, έχω στεντ στην καρδιά, είμαι "κόκκινη" περίπτωση; Όσο η θερμοκρασία μας δεν κορυφωνόταν και δεν είχαμε πνευμονία, δεν ανησυχούσαμε. Δεν είμαι άνθρωπος που ξυπνάω το πρωί και αναρωτιέμαι αν θα δω το τέλος της ημέρας. Είμαι πολύ ήρεμος γι' αυτό». 

Σχολιάζοντας το πώς χειρίστηκαν οι ΗΠΑ την πανδημία, σημείωσε: «Ω Θεέ μου, έχω πολλά ερωτήματα σχετικά με την επίσημη θέση όπως και με την ατομική επιλογή. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας: Να φορά μάσκα, να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής απόστασης και να πλένει τα χέρια του. Ξέρω πως κοινωνικά έχει πολιτικοποιηθεί αλλά δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος χτυπά κάτω το πόδι του και λέει: "Δεν θα κάνω αυτό που μου αναλογεί". Δεν βοηθά αν ο άνθρωπος που είναι επικεφαλής, λέει κάτι τέτοιο, πιστεύω. Μεγάλωσα, επιζητώντας από τους ηγέτες μου ηρεμία και ενημερωμένη καθοδήγηση και δεν πιστεύω ότι το έχουμε αυτό», υπογράμμισε.