Η Ελληνίδα τραγουδοποιός Μόνικα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που πέρασε όταν χρειάστηκε να κολυμπήσει επτά ώρες για να φτάσει στη Τζια, όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε μαζί με φίλους της άρπαξε ξαφνικά φωτιά μεσοπέλαγα.

«Ήμασταν σε ένα φουσκωτό, χάλασε η μηχανή και σταματήσαμε. Μετά δημιουργήθηκε μια σπίθα, έπιασε φωτιά και πέσαμε όλοι στη θάλασσα. Ήταν Σάββατο βράδυ και σκεφτόμουν ότι όλοι είναι έξω και πίνουν ποτό, αύριο τι θα γίνει; Αν πάθω κάτι ποιος θα το μάθει; Σκεφτόμουν τους γονείς μου, σκεφτόμουν τη μαμά μου, τα πράγματα μου, δηλαδή ήταν πολύ δύσκολα».

«Ευτυχώς το άλλο παιδί μου είπε “Μόνικα σε βλέπω, άρχισε να μετράς” και άρχισα να μετράω… Βλέπαμε δύο φάρους στην Τζια και κατά τις 12 το βράδυ, μετά από πέντε ώρες, είδαμε δυο ελικόπτερα που μας έψαχναν. Βγήκα στη στεριά, φίλησα τον βράχο… Βγήκα έξω κατά τις 2 το βράδυ, ημιλιπόθυμη… Ήταν ένα σπίτι εκεί, ήρθαν και μας μάζεψαν...», εξομολογήθηκε η Μόνικα.