Ο Γιώργος Μαυρίδης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την περιπέτεια που είχε με την ομάδα του στο Μεξικό.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο ο παρουσιαστής της νέας εκπομπής του Open ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων για τα όσα ψευδή γράφτηκαν σχετικά με τη συμπεριφορά του και την κράτησή του.

«Οι δικοί μου ενημερώνονταν από τις ειδήσεις και γράφονταν πράγματα που με "δίκασαν". Πώς έβγαιναν οι ειδήσεις και βγάλατε συμπεράσματα; Πώς με χρεώσατε ότι εγώ μάλωνα; Πώς; με δικάσατε χωρίς να με ρωτήσετε;» είπε στους δημοσιογράφους προτού διηγηθεί τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του.

«Πήγαμε στο Μεξικό για γυρίσματα και μετά θα πηγαίναμε στη Βραζιλία. Δήλωσα τη διεύθυνση ενός καλού μου φίλου. Δεν δεχόντουσαν τη διεύθυνση και ήθελαν να δηλώσω ξενοδοχείο. Μας πήραν τα διαβατήρια, τα κινητά, τα χαρτιά, τα ρούχα, τα πάντα και μας έβαλαν σε ένα κελί. Για 12 ώρες δεν μας επέτρεψαν να μιλήσουμε σε κανέναν σε σημείο να πιστεύουμε ότι θα μας εξαφανίσουν. Δεν μας έδιναν νερό και φαγητό. Κάποια στιγμή κάναμε επεισόδιο για να γίνει κάτι. Μείναμε τρεις νύχτες και πήραμε 2 τηλέφωνα από ένα λεπτό. Ο πρέσβης ήρθε Δευτέρα και εμείς ήμασταν εκεί από το Σάββατο. Τελευταία στιγμή μας δίνουν τα εισιτήρια. Δεν είμαι πακέτο να με στέλνουν όπου θέλουν».

«Δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο επίτηδες γιατί αυτό ήθελαν. Δεν μάλωσα με κανέναν πιλότο. Οι άνθρωποι ήταν παρανοϊκοί. Είδαμε ανθρώπους να αυτοκτονούν με ξυραφάκια. Ένας Κολομβιανός προσπάθησε να αυτοκτονήσει».

Μάλιστα στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε το «Ευτυχείτε» ο παρουσιαστής τόνισε ότι όλα γίνονται συστηματικά εναντίον των Ευρωπαίων και δήλωσε ότι θα μιλήσει με τους δικηγόρους του και θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων.

 

Πηγή φωτογραφίας: NDP Photo Agency