Ο Μπεν Άφλεκ αποκάλυψε ότι δεν του άρεσε ιδιαίτερα όταν κάπνισε μαριχουάνα για πρώτη φορά στην εφηβεία του και διευκρίνισε ότι το πρόβλημα με το αλκοόλ προέκυψε αργότερα στη ζωή του.

«Είχα μια κακή εμπειρία με τη μαριχουάνα στα 15 μου. Έπαθα κρίση πανικού. Κάπνιζα χόρτο μόνο όταν κάπνιζαν και οι άλλοι. Στην πραγματικότητα δεν μου άρεσε η μαριχουάνα», εξηγεί στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Alright, Alright, Alright: The Oral History of Richard Linklater’s Dazed and Confused». Το βιβλίο αφορά ιστορίες από τα παρασκήνια της καλτ ταινίας του 1993 Dazed and Confused όπου ο Άφλεκ είχε ένα μικρό ρόλο.

Σε αυτό σημειώνει ακόμα ότι δεν πήγαινε στα γυρίσματα «φτιαγμένος» από τα ναρκωτικά ή μεθυσμένος, όπως άλλα μέλη από το καστ.

Μιλώντας για τα σοβαρά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με το αλκοόλ, ο 48χρονος ηθοποιός εξήγησε: «Δεν έπινα πολύ τότε. Έγινα αλκοολικός πολύ πολύ αργότερα και πλέον βρίσκομαι σε απεξάρτηση. Γινόμουν νευρικός, δεν ήξερα αν μπορούσα να πίνω προτού πάω στη δουλειά την επόμενη μέρα. Μερικοί ήταν πιωμένοι και φτιαγμένοι στο γύρισμα».

O Μπεν Άφλεκ έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για τον εθισμό του στο αλκοόλ και την προσπάθειά του να απεξαρτηθεί.