Πωλητήριο έχει μπει στα γραφεία της άλλοτε κραταιάς εταιρείας παραγωγής Weinstein Company στη Νέα Υόρκη ύστερα από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ιδρυτή της Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και την παύση κάθε δραστηριότητας.

Τα γραφεία στον τρίτο όροφο του κτιρίου στο 375 της Greenwich St., στην περιοχή Tribeca του Μανχάταν βγήκαν στην αγορά πριν από τρεις μήνες με τιμή 10 εκατ. δολάρια, η οποία τώρα έχει πέσει στα 7,9 εκατ. Όταν όμως ο Γουάινσταϊν εγκατέλειψε το γραφείο του το 2017 το άφησε όπως ήταν επιπλωμένο, μαζί με τον περίφημο «καναπέ των κάστιγνκ».

Πρόκειται για έναν τριθέσιο καναπέ με ξύλινα μπράτσα και δερμάτινα μαξιλάρια, στον οποίο πολλές γυναίκες έχουν ισχυριστεί ότι στριμώχθηκαν και εκβιάστηκαν με σεξ προκειμένου να κερδίσουν κάποιο ρόλο. Σε κατάθεσή της, η πρώην βοηθός του Γουάινσταϊν Σαντίπ Ρεχάλ είχε δηλώσει ότι καθάριζε σπέρμα από τα μαξιλάρια τακτικά, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα όταν ο Γουάινσταϊν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα ωστόσο με εκπρόσωπο του μεσιτικού Rudder Property Group, το γραφείο θα παραδοθεί άδειο στον αγοραστή. «Κανείς δεν θέλει αυτόν τον καναπέ. Όταν αγοραστεί θα το δωρίσουμε σε κάποιο σκοπευτήριο», φέρεται να δηλώνει στην ιστοσελίδα Page Six.