Για τους περισσότερους εκπρόσωπους της παγκόσμιας σόουμπιζ, το Instagram, το Facebook, το Twitter, αποτελούν μέσο επικοινωνίας με τους θαυμαστές τους αλλά και έναν έξυπνο τρόπο για να προσθέτουν πολλά μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Σε κάθε κανόνα, όμως, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις κι έτσι δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν αποφασίσει να απέχουν από τον κόσμο των social media. 

«Η ιδέα του Twitter μού φαίνεται αδιανόητη. Δεν θα ανοίξω ποτέ λογαριασμό. Αν δείτε κάποιο post στο Facebook, το Instagram ή το Twitter που θα λέει πως είμαι εγώ, να ξέρετε πως δεν είμαι», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Λόρενς. Η εντυπωσιακή ηθοποιός, άλλωστε, έχει μιλήσει αρκετές φορές για την απέχθεια που έχει στο Internet καθώς έχει πέσει θύμα απάτης. 

Πατώντας στην αναζήτηση στο Instagram το όνομα του Τζορτζ Κλούνεϊ, εμφανίζονται διάφορα προφίλ. Κανένα, όμως, δεν ανήκει στον Χολιγουντιανό ηθοποιό επίσημα καθώς δεν είναι και τόσο φιλικός στη ιδέα των social media. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι θεωρεί ανόητο το να ασχολείται κάποιος με τις ώρες με τις εν λόγω πλατφόρμες γράφοντας posts και δημοσιεύοντας φωτογραφίες. 

Η Αντζελίνα Τζολί είναι από τις επώνυμες που, επίσης, δεν έχει προσωπικό λογαριασμό στα μέσα δικτύωσης. Πάντα φειδωλή στις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις της, προσπαθεί να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, όπως και τις στιγμές με τα παιδιά της. 

Η προαναφερθείσα και ο Μπραντ Πιτ μπορεί να μην είναι, πλέον, ζευγάρι, όμως έχουν την ίδια άποψη στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι, ο γοητευτικός ηθοποιός δεν ξέρει από ποσταρίσματα, likes και comments, αλλά προτιμά να περνά διαφορετικά τον ελεύθερό του χρόνο ή να επικοινωνεί με άλλους τρόπους με τον κόσμο. 

Tα αγαπημένα για άλλες social media φαίνεται ότι απεχθάνεται και η Σκάρλετ Τζοχάνσον. Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει να μοιράζεται τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας της με τους θαυμαστές της, καθώς έχει αντιληφθεί το πως λειτουργούν αυτές οι εφαρμογές.