Το μεγάλο της χαμόγελο, τα μάτια της που λάμπουν και βγάζουν αλήθεια, το ταπεραμέντο που την χαρακτηρίζει, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που σίγουρα δίνει στο θεατή πολλές υποσχέσεις. Η Δανάη Μπάρκα, γεμάτη από όμορφα συναισθήματα και οπλισμένη με στόχους, κυνηγά το όνειρό της και κάθε σεζόν φτάνει ολοένα και πιο κοντά σε αυτό. Γλυκιά και πλημμυρισμένη από  λαχτάρα για δουλειά, μιλά για το μονόλογο «Ουρανία», για τις «Μάγισσες της Σμύρνης, αλλά και για τις συμβουλές της μαμάς Βίκυς (σ.σ Σταυροπούλου)! 

Ένα 24ώρο πριν την πρεμιέρα της «Ουρανίας», στο Θέατρο 104, για 2η χρονιά, νιώθεις ότι κέρδισες το ρίσκο του μονολόγου;
Είναι μεγάλο ρίσκο, όντως, ο μονόλογος και είναι ο βασικός λόγος που, όταν μου το είχαν προτείνει από την παραγωγή, είχα πει ότι δεν θα το κάνω. Όταν όμως διάβασα το σενάριο και έκλαιγα, αποφάσισα να πάρω το ρίσκο. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη γιατί πέρσι η παράσταση ήταν sold out πριν την πρεμιέρα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αγγίξαμε το κοινό και, τώρα, έχουν πουληθεί τα διπλά εισιτήρια. Οπότε, νιώθω γεμάτη και ανυπόμονη για την πρεμιέρα. 

Από την «Ουρανία» στις πρόβες για την πολυαναμενόμενη παράσταση «Μάγισσες της Σμύρνης»... Τι διαφορετικό θα δει το κοινό στη θεατρική μεταφορά του βιβλίου; 
Αρχικά να πω ότι δικαίως είναι μία από τις πολυναναμενόμενες παραστάσεις, γιατί στο τιμόνι είναι ο Σταμάτης Φασουλής. Νομίζω ότι αυτό που ετοιμάζει θα μαγέψει το κοινό και είμαι, σίγουρα, χαρούμενη που αποτελώ μέρος αυτής της δουλειάς. Όσον αφορά στο διαφορετικό! Το θέατρο είναι ζωή, δίνει ζωή, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό και από το βιβλίο και από τη σειρά που είχε γίνει. Όταν, δε, αυτή τη ζωή την πλάθει ο Σταμάτης κα πρωταγωνιστούν αυτοί οι ηθοποιοί, η Μαρία Καβογιάννη, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Μέμος Μπεγνής, ο Μελέτης Ηλίας και όλος αυτός ο θίασος, ξέρεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα καλοδουλεμένο και ωραίο. 

Η παράσταση θα ανέβει στο Παλλάς, σε ένα πολύ μεγάλο θέατρο… Σε αγχώνει το αν είναι η ανταπόκριση του κοινού θα είναι το ίδιο μεγάλη, σε εποχές κρίσης;
Το καλό πράγμα ανταμείβεται, ο κόσμος έχει ανάγκη μέσα σε αυτή την κρίση να ξεφεύγει από το σπίτι του και να βλέπει κάτι πραγματικά όμορφο. Το ρίσκο, λοιπόν, από εμπορική άποψη είναι μικρότερο σε αυτή την περίπτωση. Είναι μία παράσταση στην οποία ο κόσμος θα περάσει όμορφα, θα μάθει πράγματα, θα δει ωραία πράγματα. Το άγχος μου, από την άλλη, υπάρχει όπου κι αν με βάλεις! (γέλια) Προσπαθώ, όμως, να απολαμβάνω όλα αυτά που μου δίνονται και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. 

Σε μία ανάρτησή σου στο Instagram έγραψες: «Χαμογελάω γιατί κάνω αυτό που ονειρευόμουν από πάντα»… Νιώθεις ότι έχεις κατακτήσει ένα κομμάτι του ονείρου;
Θεωρώ ότι προσπαθώ και κυνηγάω το όνειρό μου. Σε τέτοιες εποχές  και μόνο αυτό είναι όνειρο. Θεωρώ ότι έχω κάνει μία καλή αρχή και αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα. Θέλω να κάνω καλές επιλογές, να μιλάω μέσα από τη δουλειά μου, είμαι στην αρχή του ονείρου μου. 

Σε βοήθησε το γεγονός ότι είχες μία μεγάλη επαφή με τον κόσμο του θεάτρου, λόγω της μητέρας σου Βίκυς Σταυροπούλου;
Με βοήθησε σε πολλά πράγματα, ήξερα τι να περιμένω, γνώριζα το ότι δεν είναι μία εύκολη δουλειά, στρωμένη με ροδοπέταλα, ήξερα ότι μπορεί τη μία χρονιά να είσαι πρωταγωνίστρια και την επόμενη -με έναν λανθασμένο χειρισμό- να μην υπάρχεις πουθενά. Οπότε ναι, με βοήθησε γιατί ήμουν προετοιμασμένη να παλέψω, να είμαι προσγειωμένη, να ξέρω το πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψεις. Όμως είναι άλλο πράγμα η έμμεση εμπειρία, που έχω από τη ζωή με τη μαμά μου, άλλο πράγμα η άμεση εμπειρία που βιώνω τώρα που παίζω σε θεατρικές παραστάσεις. 

Τι σου λέει η ίδια;
Μέχρι στιγμής με εμπιστεύεται, γιατί βλέπει ότι έχω πάρει πράγματα από εκείνη, βλέπει ότι είμαι συγκροτημένη και ώριμη σε αυτά που πρέπει να είμαι. Αυτό που πάντα μου λέει είναι να μην σταματάω να προσπαθώ και να κυνηγάω αυτό που με κάνει χαρούμενη. 

Η τηλεόραση υπάρχει σαν σκέψη στο μυαλό σου;
Το τελευταίο διάστημα με ρωτάνε όλοι, μάλλον πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι πιο σοβαρά (γέλια). Την τηλεόραση τη φοβάμαι κάπως, είναι ένα μέσο που υπάρχει σε κάθε σπίτι, έχει μεγάλη έκθεση και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παρουσιαστώ κάπου απλά για να το κάνω. Θέλω πολύ να κάνω τηλεόραση, αλλά θέλω να πω το «ναι» όταν βρω κάτι που ο κόσμος ξέρω ότι θα το βλέπει κι εγώ θα έχω να του δώσω κάτι. Προς το παρόν έχω το Instagram! 

Για εσένα το Instagram δεν αποτελεί μέσο διαφήμισης, αλλά μέσο για να εξωτερικεύσεις σκέψεις. Σωστά; 
Πολύ σωστά! Δεν αντιμετωπίζω το Instagram σαν επιχείρηση, χαίρομαι που επικοινωνώ με τον κόσμο. Βγάζω ένα κομμάτι του εαυτού μου, σκέψεις που μου αρέσει να μοιράζομαι, φωτογραφίες που για κάποιο λόγο μου αρέσουν.