Τριάντα χρόνια, σχεδόν, πίσω, τα βίντεο κλιπ ήταν ολόκληρη βιομηχανία, με τους τραγουδιστές και τους συντελεστές των δίσκων να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά. Έτσι, λοιπόν, ακόμη και οι πρωταγωνίστριες φρόντιζαν να είναι νέες, ωραίες και μοιραίες γυναίκες, πολλές από τις οποίες εξελίχθηκαν σε αστέρια της μικρής οθόνης και της σόουμπιζ.

Πρόσφατα, η Βίκυ Καγιά αποκάλυψε ότι συμμετείχε στο βίντεο κλιπ του Λευτέρη Πανταζή για το τραγούδι «Το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου». Έφηβη τότε, το μοντέλο ήταν εντυπωσιακή και ήξερε πώς να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Από τις πρώτες εμφανίσεις της Ελένης Μενεγάκη ήταν ο ρόλος της στο κλιπ του Μιχάλη Ρακιντζή, για το τραγούδι «Προκαλείς» το 1990. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, ξεχωρίζε για τη φρεσκάδα και το έντονο βλέμμα της. 

Η Βάνα Μπάρμπα έχει θεωρηθεί μία από τις ωραιότερες γυναίκες της Ελλάδας. Υποδυόμενη τον εαυτό της, λοιπόν, πρωταγωνίστησε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Τόσα Γράμματα» του Γιάννη Πάριου το 1998.

Μέσα από την καριέρα της στο μόντελινγκ, η Κάτια Ζυγούλη έζησε πολλά! Ένα από αυτά είναι και η συμμετοχή της, με ένα σατέν νυχτικό, στο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Ίσως», που ερμήνευσε ο Γιάννης Βαρδής με μεγάλη επιτυχία το 1997.

Ένα ζευγάρι που έχει κάνει πολλές επιτυχίες μαζί, η Ναταλία Γερμανού έγραφε στίχους και ο Πέτρος Ίμβριος τους ερμήνευε. Η όμορφη παρουσιάστρια πρωταγωνίστησε, μάλιστα, σε ένα από τα τραγούδια του πρώην συζύγου της, «Πρόσεχε τι κάνεις».

Από την εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Μαρία Ναυπλιώτου, που πρωταγωνίστησε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Η Μαγεμένη σου Ματιά», που ερμήνευσε ο Γιάννης Σαββιδάκης, το 1995.