Από τους ηθοποιούς που δεν κρύβονται πίσω από λέξεις και δεν μασούν τα λόγια τους, έχει πάντα το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για ζητήματα της επικαιρότητας και να τεκμηριώσει την κάθε του απάντηση. Έχοντας κερδίσει το σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και του κόσμου που τον παρακολουθεί στενά, σε θέατρο και τηλεόραση, εδώ και δεκαετίες, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ξυπνά πάντα το ενδιαφέρον και κερδίζει τις εντυπώσεις. 

Δύο θεατρικά έργα, «Εκτός Ύλης» και «Τίμημα», που ανεβαίνουν για 2η χρονιά. Νιώθετε ευγνώμων για αυτή τη διπλή επιτυχία; 
Είναι χαρά μου αυτό που συμβαίνει, είναι δύο δουλειές που έχω αγαπήσει πολύ. Ειδικά, το «Εκτός Ύλης» θα ήθελα να το κάνω όποτε μπορώ και μου δίνεται η δυνατότητα. Είναι χρέος μου να το κάνω, ειδικά για τα νέα παιδιά. 

Η επιτυχία του «Εκτός Ύλης» οφείλεται στα πολιτικά μηνύματα που περνά;
Αυτό είναι παγίδα, ο κόσμος έχει βαρεθεί στη ζωή του την πολιτική, τη σιχαίνεται, οπότε δύσκολα θα σηκωθεί να πάει να δει μία παράσταση με πολιτικά μηνύματα. Λειτουργεί αποτρεπτικά θα τολμούσα να πω. Έχω ακούσει πολύ κόσμο να το λέει. Όμως, όσοι έρχονται φεύγουν με την αντίθετη εντύπωση, καθώς δεν υπάρχει ξύλινη γλώσσα, είναι ένα έργο γρήγορο, συναισθηματικά φορτισμένο. 

Αναφέρατε ότι είναι χρέος σας να ανεβάζετε το συγκεκριμένο έργο. Ένας ηθοποιός, λοιπόν, έχει χρέος να μιλά για την πολιτική, ειδικά σε τέτοιες εποχές… 
Προσωπικά, τη διασκέδαση δεν την υποτιμώ καθόλου, όμως χρέος του ηθοποιού είναι να περνά μηνύματα. Όταν μας δίνεται η ευκαιρία, ας το κάνουμε, ας εκμεταλλευτούμε την επωνυμία μας, το βήμα που μας δίνετε. 

Παρακολουθείτε τις πολιτικές εξελίξεις; 
Ναι, όσο μπορώ, το κάνω, κυρίως ως πολίτης, μετά ως καλλιτέχνης. Ας μην ανοίξουμε, όμως, τη συζήτηση του πώς βλέπω τα πράγματα. Αν και δεν είμαι ειδικός, το μόνο που θα πω είναι ότι δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος σε καμία περίπτωση. 

Πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; 
Πολύ δύσκολα, όλα γίνονται στο βωμό του χρήματος σε όλους τους τομείς, το βλέπουμε και στην τηλεόραση. Χρειάζονται άνθρωποι με πυγμή, να πάρουν σκληρές αποφάσεις, που δεν θα είναι υπέρ της τσέπης τους αλλά υπέρ του κοινού καλού. 

Ανοίγοντας το κεφάλαιο τηλεόραση, είστε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της σειράς «Πέτα τη φριτέζα», στην οποία πρωταγωνιστείτε; 
Θεωρώ ότι όλοι δίνουμε το καλύτερο του εαυτού μας και αυτό, πλέον, σπανίζει. Είναι σίγουρα μία από τις καλές σειρές της χρονιάς, αλλά μου λείπει το ότι το σενάριο δεν είναι ελληνικό. Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και μόνοι μας, έχουμε πολύ καλούς συγγραφείς. 

Έχετε μιλήσει πολλές φορές για τα ριάλιτι-σόου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά σας. Τι σας ενοχλεί περισσότερο; 
Με ενοχλεί το παιχνίδι της ίντριγκας, του κουτσομπολιού, του εξευτελισμού. Με ενοχλεί το ότι υπάρχουν ριάλιτι που αφορούν στα  ανατομικά στοιχεία του σώματος και μετατρέπουν σε χυδαίο θέαμα την προσπάθεια των νέων παιδιών να κάνουν ένα βήμα σε αυτό που αγαπούν. 

Σας ενοχλεί, επίσης, και το ότι παιδιά από ριάλιτι το «παίζουν» ηθοποιοί; 
Δεν έχω πρόβλημα με κανένα παιδί, στη θέση τους ίσως έκανα το ίδιο. Αν είχα την ευκαιρία να με πάρει μία μεγάλη εταιρία και να με κάνει διευθυντή, ναι κι εγώ θα το έκανα κι ας είμαι ηθοποιός. Έχω μεγάλο πρόβλημα, όμως, με την τηλεόραση και τους ανθρώπους αυτής που τρέχουν να βρουν πώς θα εκμεταλλευτούν αυτά τα παιδιά. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι επειδή ένα παιδί πέρασε από ένα ριάλιτι, σημαίνει ότι μπορεί να παίξει σε μία σειρά για να ανεβάσει την τηλεθέαση.  

Τελικά, γίνονται συζητήσεις για το ριμέικ του «Καφέ της Χαράς»; 
Έχω ενημέρωση από το Χάρη Ρώμα για το ότι θα γίνει πιθανότητα, έχω πει ότι θα ήθελα να συμμετέχω. Από εκεί και πέρα, αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και γίνει, θα είναι μεγάλη χαρά. Ο Ant1 έχει δείξει τις προθέσεις του, οπότε αν μαζευτούν όλοι οι συντελεστές θα είναι κάτι πολύ όμορφο.