Τους στρέιτ ηθοποιούς που υποδύονται ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες σε μεγάλη και μικρή οθόνη, υπερασπίστηκε η Κέιτ Μπλάνσετ από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Το σχόλιο της γνωστής ηθοποιού έγινε με αφορμή την κριτική που έχει δεχθεί το Χόλιγουντ αναθέτοντας γκέι ρόλους σε ετερόφυλους ηθοποιούς.

«Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου για να εξαλείψω τη δυσπιστία αλλά και για το δικαίωμα  μου να ερμηνεύω ρόλους έξω από το πλαίσιο των εμπειριών μου», τόνισε μεταξύ άλλων η Μπλάνσετ και πρόσθεσε: «Δυστυχώς στην Αμερική ειδικά, έχουμε την μοναδική απαίτηση και προσδοκία οι ηθοποιοί να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου μόνο όταν αυτός είναι κοντά στην ιδιοσυγκρασία και τις εμπειρίες που έχουν βιώσει».

Όπως ενδεχομένως θυμάστε, μόλις τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι η Σκάρλετ Τζοχάνσον θα υποδυόταν μια τρανσέξουαλ στην ταινία «Rub & Tug» και μετά τη δριμεία κριτική που της ασκήθηκε, αποφάσισε να παραιτηθεί.  

Βέβαια, δεν συμμερίζονται όλοι οι ηθοποιοί τις απόψεις της Μπλάνσετ με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον σερ Ίαν ΜακΚέλεν ο οποίος υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η Κέιτ Μπλάνσετ είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Κάρολ», ερμηνεύοντας μια ομοφυλόφιλη γυναίκα. Σύμφωνα μάλιστα με το Hollywood Reporter, πριν από εκείνο το ρόλο η Μπλάνσετ δεν είχε ερωτηθεί ποτέ για τη σεξουαλικότητά της.