Η Ριάνα, κατά κόσμον Ρόμπιν Ριάνα Φέντι κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα της Ρόναλντ Φέντι για το όνομα της εταιρείας ψυχαγωγίας που διατηρεί. H δημοφιλής τραγουδίστρια ισχυρίζεται ότι η Fenty Entertainment που ιδρύθηκε το 2017 παραβιάζει τα δικαιώματα του δικού της brand name «Fenty». Παρόλο που πρόκειται ουσιαστικό για το πατρικό της όνομα, Fenty λέγεται επίσης και το όνομα της επιτυχημένης σειράς καλλυντικών που λάνσαρε το 2012. Οπότε, πιστεύει ότι ο πατέρας της βγάζει κέρδος εξαιτίας της επιτυχίας των καλλυντικών της. 

Παράλληλα, ανάμεσα στα όσα καταγγέλλει, συμπεριλαμβάνεται και η πεποίθησή της ότι ο πατέρας της εκμεταλλεύεται το όνομά της παρουσιάζοντας εσκεμμένα λάθος τον ίδιο και τον συνεργάτη του Μόουζες Τζόκταν Πέρκινς ως δικούς της εκπροσώπους ώστε να ζητά εκατομμύρια δολάρια από ανθρώπους παρότι δεν έχει καμία επαγγελματική σχέση με την ίδια. Μάλιστα, τον κατηγορεί ότι δέχθηκε εκ μέρους της - και χωρίς δική της εξουσιοδότηση- μία συμφωνία 15 εκατ. δολαρίων.

Πριν από την κατάθεση της μήνυσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, η Ριάνα είχε στείλει δεκάδες εξώδικα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ουσιαστικά τώρα ζητά να δοθεί σαφής εντολή από το δικαστήριο με όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τα εμπορικά σήματα της Fenty, αλλά και να αποφύγει κάθε είδους ζημία που μπορεί να απορρέει από ψευδείς διαφημίσεις, ονομασία προέλευσης και άλλα. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που οκογένειες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα θέματα. Πίσω στο 1988 για παράδειγμα, ο Paolo Gucci, θέλοντας να διεκδικήσει το δικαίωμα του να χτίσει την δική του καριέρα, κατέθεσε μήνυση εναντίον της γνωστής εταιρείας ώστε να μπορεί εκ των προτέρων να ξέρει ότι οι επερχόμενες κινήσεις του θα ήταν νόμιμες. Το δικαστήριο τότε απεφάνθη ότι δικαιούνταν να χρησιμοποιεί πλήρες ονοματεπώνυμο στην επωνυμία των επιχειρήσεών του.