Όσο καλά αγγλικά και να ξέρεις, ακόμη και να είσαι αυτό που λένε... native speaker, είναι πολύ πιθανό να μην ξέρεις πώς να προφέρεις σωστά τα ονόματα μερικών διασήμων.

Πόσω μάλλον όταν κάποιοι από αυτούς έχουν μία κάπως πιο «σύνθετη» καταγωγή και άρα πιο δυσκολοπρόφερτο όνομα.

Για πέντε από αυτούς λοιπόν, το «μυστήριο» τελειώνει εδώ. Όχι τίποτα δηλαδή, αν τους πετύχεις ποτέ στον δρόμο, να τους φωνάξεις και να γυρίσουν στο άκουσμα του ονόματός τους!

1. Jake Gyllenhaal

Αν τον πιστέψουμε στο βίντεο που ακολουθεί και εξαιτίας των σουηδικών του καταβολών, τότε είναι Τζέικ Γίλενχεϊλε. Απλά ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να τρολάρει και να επιστρέψει στο Τζίλενχαλ που όλοι αγαπήσαμε. Ή ΄έστω Γκίλενχαλ. 

2. Kirsten Dunst

Μέχρι τώρα έλεγες Κίρστεν Ντανστ; Κακώς. Σύμφωνα με τον συμπρωταγωνιστή της στην Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού Τομ Γουίλκινσον, το όνομά της προφέρεται Κίρστον Ντανστ. 

3. Amanda Seyfried

Εδώ έχουμε μία από τις μεγαλύτερες παγίδες. Η σταρ του Mamma Mia δεν ονομάζεται Αμάντα Σέιφριντ. Βέβαια, η ίδια δε μπορεί καν να μας πει τίποτα, διότι ούτε η ίδια της η αδερφή -που προφανώς έχει το ίδιο όνομα- το λέει διαφορετικά. Για την ιστορία είναι Σάιφρεντ.

4. Joaquin Phoenix

Άλλο ένα συχνό λάθος στη λίστα. Τον λες Χοακίν (όπως η Μαρία Χοακίνα από το θρυλικό Καρουσέλ;) και νομίζεις ότι κάπως έτσι υποστηρίζεις τα ισπανικά; Χμμμ. Όχι. Το σωστό είναι Ουακίν Φίνιξ.

5. Zooey Deschanel

Ίσως η λιγότερο δημοφιλής της παρούσας λίστας, αλλά εξίσου παρεξηγημένη γιατί μέσα στο όνομά της είναι σα να βλέπεις την λέξη zoo (ζου) όπως ζωολογικός κήπος. Οπότε αφού ξεπεράσεις το μικρό όνομα που είναι Ζόι, πάμε στο επίθετο που προφέρεται Ντέισανελ.