Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο 2ο Blind Audition του The Voice το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας διαγωνιζόμενος επέλεξε να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του αξέχαστου Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο λόγος για τον Στέλιο Χατζηαβραμίδη που ερμήνευσε το τραγούδι «Σκόνη» συγκινώντας τους coaches και ιδιαίτερα τον Πάνο Μουζουράκη.

Μετά την ερμηνεία μάλιστα του διαγωνιζόμενου, ο Πάνος Μουζουράκης εμφανώς συγκινημένος από τον πρόσφατο ξαφνικό θάνατο του τραγουδοποιού, θέλησε να μοιραστεί δημόσια μια άγνωστη ιστορία που του είχε πει ο Λαυρέντης, όταν ο δεύτερος βίωνε μια δύσκολη στιγμή εξαιτίας του χαμού ενός δικού του ανθρώπου:

«Ο Λαυρέντης κάποια στιγμή είχαμε μια συζήτηση και μου είχε πει για μια εμπειρία του που είχε πάει στο Άγιο Όρος να λύσει κάποια θέματα και μπήκε μέσα στο κελί του γέροντα, χωρίς να ξέρει ο γέροντας ποιος είναι. Ήθελε να λύσει ένα θέμα μιας απώλειας και ενός πόνου. Του είπε ο γέροντας χωρίς να ξέρει "να μην στεναχωριέσαι, το κοριτσάκι απλώς κρέμασε το παλτό του και πέρασε στο διπλανό δωμάτιο". Επειδή μου είχε περιγράψει πόσο βάλσαμο ήταν στην απώλεια αυτή η ιστορία και πως ο γέροντας το είδε και το περιέγραψε, έτσι κι εγώ αισθάνομαι ότι δεν χάθηκε τίποτα στη σκόνη. Ίσα ίσα έχει αφήσει μια τεράστια κληρονομιά, υπέροχα τραγούδια που θα μας ταξιδεύουν για πάντα. Και κρέμασε το παλτουδάκι του κι ο Λαυρέντης και πέρασε στο διπλανό δωμάτιο κι εκεί μας περιμένει όλους, μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Πάνος Μουζουράκης.