Πρώτα το έζησε και μετά το έγραψε, προσπαθώντας να δώσει κουράγιο σε εκείνους που αισθάνονται ακόμη πιο δυστυχισμένοι μέσα από τον σοσιαλμιντιακό κατακλυσμό ευτυχισμένων στιγμιότυπων λόγω Χριστουγέννων. 

Ο Moby περνάει μόνο του τις γιορτές και θέλησε να καταδείξει την επίπλαστη χαρά που κάποιοι παρουσιάζουν περισσότερο για το φαίνεσθαι χωρίς να αντιστοιχεί με την πραγματικότητα. 

Με μία ανάρτησή του στο facebook δήλωσε μόνος ως συμπαράσταση στους τόσους «μόνους» αυτού του πλανήτη:

«Ξέρω ότι πολύς κόσμος παλεύει με τις γιορτές, ειδικά όταν κατακλύζεται από φωτογραφίες ευτυχισμένων οικογενειών που είναι λες και έχουν ξεπηδήσει μέσα από εορταστικό πίνακα ζωγραφικής του Νόρμαν Ρόκγουελ. Σας παρακαλώ, αν μπορείτε, μην αυτομαστιγώνεστε μιας και ο κόσμος δείχνει μια πολύ επεξεργασμένη και επιμελημένη εκδοχή του στα κοινωνικά δίκτυα. Και αν σας κάνει να αισθάνεστε λίγο καλύτερα, πέρασα τα Χριστούγεννα μόνος μου, πήγα για περπάτημα, δούλεψα με τη μουσική μου και διάβασα ένα σωρό άρθρα για τον εφιαλτικό μας πρόεδρο. Πολλοί από εμάς είμαστε μόνοι στις γιορτές και ελπίζω πώς αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο μόνοι.»

Θυμίζουμε στο μεταξύ, ότι στο άλμπουμ του Animal Rights πίσω στο 1996, ο μουσικός παραγωγός είχε συμπεριλάβει ένα τραγούδι με πολύ... επίκαιρο τίτλο.