Μάχη για τη ζωή του δίνει για ακόμα μια φορά ο Έντι Βαν Χάλεν. Ο βετεράνος ρόκερ διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα και άμεσα θα υποβληθεί σε θεραπεία και χειρουργείο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο θρυλικός μουσικός φέρεται να έπαθε καρκίνο αυτής της μορφής επειδή συνήθιζε να βάζει στο στόμα του τη μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα.

Θυμίζουμε ότι ο Έντι Βαν Χάλεν για πρώτη φορά διεγνώσθη με καρκίνο πριν από σχεδόν 20 χρόνια. Μάλιστα το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε κομμάτι από τη γλώσσα, ενώ το 2002 θεωρήθηκε ότι οι περιπέτειες με την υγεία του είχαν ξεπεραστεί.

Όμως τα τελευταία πέντε χρόνια ο ίδιος βρίσκεται εκ νέου μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένων Πολιτειών για ακτινοθεραπείες, όπως αναφέρει το TMZ.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι εξηγούσε: «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι από χαλκό και ορείχαλκο τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα. Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανόν».